ΕΛΛΑΔΑ

Ολόκληρη φάμπρικα

Απολύσεις 2.500 δημοσίων υπαλλήλων λόγω πλαστών δικαιολογητικών

Φάμπρικα πλαστών απολυτηρίων λυκείων αποκάλυψε το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης μετά την ολοκλήρωση των πρώτων ελέγχων που πραγματοποίησε για πλαστά δικαιολογητικά στους ατομικούς φακέλους των δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με το «Έθνος», το ποσοστό των πλαστών δικαιολογητικών σε δήμους, νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και ανώνυμες εταιρείες του Δημοσίου σε ένα δείγμα 5.000 υπαλλήλων αγγίζει το 7% (316 πλαστά), εκ των οποίων πάνω από το 70% (266 περιπτώσεις) αφορούν πλαστά απολυτήρια λυκείου.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα προχωρήσει άμεσα σε απολύσεις για όσους παραποίησαν τον φάκελό τους προκειμένου είτε να προσληφθούν είτε να πάρουν προαγωγή.

Μάλιστα τα στοιχεία των ελέγχων δείχνουν ότι από τις έρευνες στους φακέλους των υπαλλήλων του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα θα προκύψουν 2.500 απολύσεις, ο ίδιος ο υπουργός μάλιστα έκανε λόγο για έναν αριθμό τουλάχιστον 2.000 υπαλλήλων που θα συμπεριληφθούν στις 6.500 απολύσεις στις οποίες πρέπει να προχωρήσει η χώρα βάσει της Μνημονιακής υποχρέωσης ως το τέλος του χρόνου.

Συγκεκριμένα έχουν αποκαλυφθεί 110 πλαστά δικαιολογητικά στους φακέλους 1.000 περίπου εργαζομένων στον Ο.Σ.Υ. εκ των οποίων τα 80 αφορούσαν πλαστά απολυτήρια λυκείου. Αντίστοιχα από τους 3.530 πρώην υπαλλήλους της δημοτικής αστυνομίας, απομακρύνθηκαν 156 εργαζόμενοι οι οποίοι είχαν χρησιμοποιήσει πλαστά δικαιολογητικά για τον διορισμό τους εκ των οποίων οι 74 με πλαστά απολυτήρια λυκείου. Τέλος σε πρόσφατο έλεγχο που ολοκληρώθηκε σε δήμο της Αττικής από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης από τους 507 εργαζόμενους που απασχολούνται στις δημοτικές υπηρεσίες ανακαλύφθηκαν 52 περιπτώσεις με πλαστά δικαιολογητικά, δηλαδή το 10% των απασχολούμενων, εκ των οποίων οι περισσότεροι με πλαστά απολυτήρια λυκείου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανώτατων στελεχών της δημόσιας διοίκησης ο αριθμός των απολύσεων που μπορεί να προκύψουν από την διαδικασία ελέγχου των πιστοποιητικών μπορεί να ξεπεράσει τις 2.500 από το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων και να συνυπολογιστούν στις 6.500 απολύσεις που πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι τα τέλη του έτους από το Δημόσιο όπως προβλέπει το Μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.