ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Πίεση ΔΗΜΑΡ προς ΚΚΕ

Δε δέχεται τις ψήφους της Χ.Α. ο Κουβέλης

Ακόμη και την απόσυρση της πρότασης της ΔΗΜΑΡ για δημοψήφισμα σκέφτεται ο Φώτης Κουβέλης, σε περίπτωση που οι υπογραφές των βουλευτών του κόμματος αθροιστούν με τις υπογραφές των βουλευτών της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, με δήλωσή του, επισήμανε πως κάτι τέτοιο θα σηματοδοτούσε νομιμοποίηση των ψήφων της Χρυσής Αυγής και ως εκ τούτου, ο ίδιος απορρίπτει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Παράλληλα, όπως έλεγαν στελέχη της Αγίου Κωνσταντίνου, η στάση του Φώτη Κουβέλη αποτελεί και ένα μέσο πίεσης προς το ΚΚΕ, καθώς στην περίπτωση αυτή ο Περισσός θα χρεωθεί πολιτικά στα μάτια όλων των αριστερών πολιτών που είναι κατά της πώλησης της ΔΕΗ το ναυάγιο της πρότασης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Αναλυτικά, η δήλωση του Φώτη Κουβέλη έχει ως εξής:

«Από την πρώτη στιγμή, κατέστησα σαφές ότι η Δημοκρατική Αριστερά, στη διαδικασία υποβολής της πρότασης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, δεν πρόκειται να δεχθεί να συνυπολογισθούν και, δι αυτού του τρόπου, να νομιμοποιηθούν οι υπογραφές βουλευτών της Χρυσής Αυγής για το σχηματισμό του αναγκαίου αριθμού των 120 βουλευτών.

Για μας, υπέρτερη δημοκρατική υποχρέωση είναι η απομόνωση του ναζιστικού μορφώματος. Κανείς βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς δεν πρόκειται να επιτρέψει στη Χρυσή Αυγή να καταστεί παράγοντας της διεξαγωγής ή μη της κορυφαίας, όσο και αναγκαίας δημοκρατικής διαδικασίας, όπως είναι το δημοψήφισμα».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Κοίτα ποιός μιλάει.Αυτός που με τον εγωισμό και την έπαρση που έχει κοντεύει να φτάσει το κόμμα του στο απόλυτο μηδέν.Αυτόν που τα διάφορα μεγάλα συμφέροντα σπρώχνουν στην προεδρία της «Δημοκρατίας», μέσω των ΜΜΕ.Μήπως δεν είναι ακραία και φασιστική η άποψη που έχει βουλευτής του ότι το 1922 στην Σμύρνη υπήρξε συνωστισμός ενώ στην ουσία έγινε σφαγή άνευ προηγουμένου.Τέτοια σφαγή δεν έχει ξαναγίνει.Αλλά τι να περιμένει κανείς από έναν πολιτικό που θέλει αντιρατσιστικά νομοσχέδια για τους παράνομους μετανάστες σε μια χώρα που δεν σέβεται τους νόμιμους κατοίκους της.Αυτό είναι ακραίος φασισμός.Να μην δεχτεί η Χρυσή Αυγή άλλη προσβολή από αυτό το κλινικά νεκρό κόμμα.Η Χρυσή Αυγή δεν χρειάζεται νομιμοποίηση,είναι το τρίτο πολιτικό κόμμα, με αύξηση των ποσοστών της στις τελευταίες εκλογές.Η ΔΗΜΑΡ δεν έχει νομιμοποίηση με το ένα και κάτι τοις εκατό που πήρε επίσης στις τελευταίες εκλογές.Αυτοί που λένε κάποιον ναζιστή είναι τα χειρότερα φασιστόμουτρα.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.