ΚΟΣΜΟΣ

Στην επαρχία Ντιγιάλα

Ιράκ: Οι αντάρτες εισέβαλαν σε στρατιωτική βάση

Oι σουνίτες αντάρτες που πολεμούν εναντίον των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στον πρωθυπουργό του Ιράκ Νούρι αλ Μάλικι εισέβαλαν την Πέμπτη σε μια στρατιωτική βάση στην επαρχία Ντιγιάλα, βορειοανατολικά της Βαγδάτης, ανέφεραν μια πηγή ασφαλείας και ένας τοπικός αξιωματούχος.

Οι ίδιοι είπαν ότι οι μαχητές πραγματοποίησαν έφοδο στη βάση που βρίσκεται στην άκρη της πόλης Μουκνταντίγια, 80 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας. Το βόρειο τμήμα της πόλης είχε ήδη περιέλθει στον έλεγχό τους πριν από τις σημερινές συγκρούσεις.

Στην περιοχή γύρω από τη Μουκνταντίγια μαίνονται μάχες τις τελευταίες εβδομάδες αφότου οι μαχητές, των οποίων ηγείται το Ισλαμικό Κράτος –μια οργάνωση η οποία προήλθε από την Αλ Κάιντα– κατέλαβαν τη Μοσούλη στο βόρειο Ιράκ προελαύνοντας νότια προς τη Βαγδάτη.

Η πηγή ασφαλείας ανέφερε ότι οι αντάρτες, στους οποίους περιλαμβάνονται ξένοι Άραβες μαχητές, ήταν βαριά οπλισμένοι ενώ ορισμένοι επέβαιναν σε άρματα μάχης.

Ένας τοπικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι οι αντάρτες έχουν εισβάλει στη βάση, αν και τόνισε ότι θα τους απωθήσουν οι ιρακινές δυνάμεις.

«Κατάφεραν να πάρουν υπό τον έλεγχό τους τμήμα της βάσης αλλά εμείς θα το ανακτήσουμε από εκείνους» είπε, χωρίς να θέλει να κατονομαστεί.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.