ΚΟΣΜΟΣ

Μπέντζαμιν Νετανιάχου

«Καταστροφικό το να συνεχιστεί η παραγωγή ουρανίου στο Ιράν»

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προέβλεψε σήμερα ότι κάθε συμφωνία με το Ιράν σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα, η οποία θα επιτρέπει στην Τεχεράνη τη δυνατότητα εμπλουτισμού ουρανίου θα είναι «καταστροφική».

«Αυτό θα είναι μια καταστροφή για τις ΗΠΑ και για ολόκληρο τον κόσμο» υπογράμμισε ο Νετανιάχου σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Fox News Sunday.

«Θα είναι μια κακή συμφωνία εάν οι Ιρανοί μπορέσουν να διατηρήσουν υλικά εμπλουτισμού και τη δυνατότητα επαρκούς εμπλουτισμού τους προκειμένου να μπορέσουν να κατασκευάσουν μια βόμβα, και να αφήνουν τους επιθεωρητές που βρίσκονται εκεί να τους εμπιστεύονται» για το γεγονός ότι δεν φθάσουν ποτέ σε αυτό το σημείο, υπογράμμισε ο ίδιος.

«Θα είναι μια πολύ κακή συμφωνία» επανέλαβε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, ενώ προέβλεψε ότι αυτό θα είναι «χειρότερο από το να μην υπάρξει καμία συμφωνία».
«Ελπίζω πραγματικά ότι αυτό δεν θα συμβεί. Θα πρόκειται για μια καταστροφική εξέλιξη, καθώς η Μέση Ανατολή διανύει περίοδο κρίσης, η κατάσταση είναι χαοτική, οι χειρότεροι μαχητές, οι σιίτες και οι εξτρεμιστές σουνίτες ανταγωνίζονται μεταξύ τους» επισήμανε ο Νετανιάχου.

«Εάν κάποιος από αυτές τις πλευρές καταλήξει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, τίποτα πια δεν θα πάει καλά»
Επιπλέον ο Νετανιάχου χαρακτήρισε «φάρσα» τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν από τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ, ο οποίος δήλωσε ότι η Τεχεράνη δεν ενδιαφέρεται να κατασκευάσει ένα ατομικό όπλο.

«Θα δεσμευτώ στα πάντα και σε οτιδήποτε μπορεί να παράσχει αξιόπιστες εγγυήσεις στη διεθνή κοινότητα για το γεγονός ότι το Ιράν δεν επιδιώκει να (αποκτήσει) πυρηνικό οπλισμό, καθώς δεν είναι αυτό το θέμα» είπε ο Ζαρίφ σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC την Παρασκευή στη Βιέννη και μεταδόθηκε σήμερα.

«Αυτό το θεωρώ αστείο» αντέδρασε ο Νετανιάχου σε μια δεύτερη συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.
«Το Ιράν έχει επενδύσει περιουσίες, ίσως περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια, ή ακόμα σχεδόν 200 δισεκατομμύρια δολάρια, για να κατασκευάσει διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους που χρησιμοποιούνται μόνο για πυρηνικά όπλα και για να οικοδομήσει υπόγειες πυρηνικές εγκαταστάσεις για πυρηνικά όπλα» τόνισε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.