ΕΛΛΑΔΑ

Διεκδικούν να μην εφαρμοστεί ο νόμος

Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι αποφάσισαν αποχή από την αξιολόγηση

Χωρίς να συμπληρώσουν θα παραδίδουν τα έντυπα αξιολόγησης στο πρωτοβάθμιο σωματείο τους οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι αποφάσισαν αποχή από τη διαδικασία στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης.

Παράλληλα έγινε γνωστό ότι θα συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 9 Ιουλίου, και θα διεκδικήσουν στην πράξη την μη εφαρμογή του σχετικού νόμου.

Νωρίτερα, μερίδα των εργαζομένων εξέφρασε επιφυλάξεις για τις πειθαρχικές κυρώσεις που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν όσοι παραδώσουν τα έντυπα αξιολόγησης στα πρωτοβάθμια σωματεία. Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Έφη Παπαλεξίου, σχολίασε ότι η ΑΔΕΔΥ κήρυξε αποχή διαρκείας από την αξιολόγηση καλύπτοντας, με τον τρόπο αυτό, τους εργαζόμενους. Διευκρίνισε δε ότι η απόφαση αυτή δεν έχει προσβληθεί στα δικαστήρια.

Εξάλλου επισήμανε ότι η διαδικασία της αξιολόγησης θέτει σαφή ερωτήματα ενώ δεν αποτελεί τρόπο αξιολόγησης αλλά τρόπο κατάταξης των υπαλλήλων σε κατηγορίες.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων στην Περιφέρεια, Δημήτρης Βαζούρας, έκανε λόγο για κλίμα ισχυρής αντίστασης από την πλευρά των εργαζομένων σε όλες τις Περιφέρειες ενώ το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, Γιάννης Νοτάκης, ανέφερε ότι η αξιολόγηση των υπαλλήλων συνδέεται με το στόχο να ανοίξει το δημόσιο στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.