ΚΟΣΜΟΣ

Ενώ η Μέρκελ ξεκινά την επίσκεψή της στην Κίνα

Πόλεμος κατασκοπείας Γερμανίας-Κίνας

Ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας προειδοποιεί ότι ορισμένες γερμανικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν αυξανόμενη απειλή από τη βιομηχανική κατασκοπεία κινεζικών κυβερνητικών οργανισμών, ενώ την ίδια στιγμή η Άγκελα Μέρκελ ξεκινά την επίσκεψή της στην Κίνα.

«Πολλές γερμανικές εταιρείες είναι εύκολη λεία» είπε ο Χανς- Γκεόργκ Μάασεν επικεφαλής της BFV στην κυριακάτικη Welt, αναφερόμενος στις μικρές και μεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας.

«Είναι ενάντια σε πανίσχυρους αντιπάλους. Η κινεζική υπηρεσία πληροφοριών από μόνη της έχει πάνω από 100.000 υπαλλήλους» είπε.

Το Πεκίνο απορρίπτει στις αμερικανικές κατηγορίες ότι χρησιμοποιεί την ηλεκτρονική-διαδικτυακή κατασκοπεία για να αποκτήσει την τεχνολογία και να εκσυγχρονίσει τις στρατιωτικές δομές του.

Οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ της Γερμανίας και της Κίνας ήταν αξίας περίπου 140 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως για τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, οι γερμανικές εξαγωγές προς την Κίνα αυξήθηκαν κατά 9,8%, σύμφωνα με τη γερμανική συνδικαλιστική οργάνωση.

Την καγκελάριο συνοδεύει στην Κίνα μεγάλη επιχειρηματική αντιπροσωπεία που έχει στη βαλίτσες της προσφορές μεταξύ των οποίων μια κοινοπραξία μεταξύ της Lufthansa και της Air China. Η Μέρκελ θα επισκεφθεί σήμερα την πόλη του Τσενγντού και θα έχει συνομιλίες με τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ στο Πεκίνο τη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.