ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Προσφυγή στο ΣτΕ κατέθεσαν οι έμποροι

Κατ΄ αρχάς, υποστηρίζουν ότι η απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης που επιτρέπει πιλοτικά για ένα χρόνο την προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους, είναι «εξαιρετικά βλαπτική» για τους εμπόρους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, καθώς λόγω του ανταγωνισμού αναγκάζονται να εργάζονται και την μοναδική ημέρα της εβδομάδος που είχαν αργία.

Οι έμποροι υπογραμμίζουν ότι επεκτάθηκε η λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές και σε περιοχές μη τουριστικές, με συνέπεια η επίμαχη υπουργική απόφαση να είναι παράνομη, ενώ για την επέκταση αυτή δεν υπάρχουν στοιχεία που να την δικαιολογούν.

Είναι επίσης παράνομη η επίμαχη υπουργική απόφαση καθώς πριν την έκδοσή της δεν προηγήθηκε διαβούλευση, όπως απαιτεί ο νόμος, με τους φορείς των εμπόρων και των υπαλλήλων καταστημάτων.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών - Βιοτεχνών – Εμπόρων Ελλάδος, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, δύο εμπορικές εταιρείες που έχουν καταστήματα στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη και δέκα έμποροι.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.