ΕΛΛΑΔΑ

Ειρηνοποιός με ...κίτρινο αστέρι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Αντιπαράθεση χρυσαυγιτών - αντιφασιστών στην ορκωμοσία Μπουτάρη

Η τελετή ορκωμοσίας του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης έγινε μέσα σε κλίμα έντασης και με ανταλλαγή συνθημάτων και ύβρεων ανάμεσα σε μέλη της Χρυσής Αυγής και μέλη αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε λίγη ώρα πριν από την έναρξη της τελετής ορκωμοσίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου ανάμεσα σε μέλη της Χρυσής Αυγής και μέλη αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων, τα οποία είχαν καταλάβει τους δύο εξώστες της αίθουσας φωνάζοντας συνθήματα εκατέρωθεν.

Οι χρυσαυγίτες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, μόλις μπήκε στην αίθουσα ο βουλευτής του κόμματος και δημοτικός σύμβουλος Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ενώ φώναζαν «όχι φυλακές για τους εθνικιστές» με τα μέλη των αντιφασιστικών οργανώσεων να απαντούν «ούτε στα συμβούλια, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά».

Κατά των χρυσαυγιτών είχαν αναρτηθεί τρία πανό, τα οποία υπέγραφαν η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό και η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Η ανταλλαγή συνθημάτων και ύβρεων συνεχίστηκε για αρκετή ώρα εν αναμονή της έναρξης της τελετής ορκωμοσίας και συνεχίστηκε και μετά την πολιτική ορκομωσία.

Στη διάρκεια της αντιπαράθεσης ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος φορούσε στο πέτο του ένα κίτρινο αστέρι θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να περάσει αντιφασιστικό μήνυμα, προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.