ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα στον ανακριτή

Σε εξέλιξη η απολογία των 19χρονων για τους δύο φόνους στη Μάνη

Οι δύο νεαροί που διέπραξαν τη στυγερή δολοφονία του 26χρονου Κωνσταντίνου Σγούρου και του 25χρονου Γιάννη Κομμάτη στη Δυτική Μάνη, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, απολογούνται σήμερα ενώπιον του ανακριτή.

Σε εξέλιξη είναι από τις 10:30 το πρωί η απολογία στον ανακριτή Καλαμάτας του 18χρονου, ο οποίος παραδόθηκε στην Ασφάλεια Καλαμάτας και δήλωσε ότι συμμετείχε στο διπλό φονικό της μεσσηνιακής Μάνης. Έξω από το δικαστικό μέγαρο έχει συγκεντρωθεί μικρή ομάδα συγγενών των θυμάτων που αποδοκίμασαν τον 18χρονο κατά την προσαγωγή του στον ανακριτή, όταν μάλιστα αντιλήφθηκαν ότι εισέρχεται στο κτίριο από βοηθητική πόρτα.

Με την ολοκλήρωση της απολογίας του 18χρονου που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, θα οδηγηθεί στον ανακριτή και ο δεύτερος 18χρονος που κατηγορείται για το ίδιο έγκλημα.

Να θυμίσουμε πως την προηγούμενη εβδομάδα ο Εισαγγελέας Καλαμάτας τούς απήγγειλε κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και τους παρέπεμψε στον ανακριτή. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν οικονομικές διαφορές για προμήθεια αναβολικών που δεν έδωσε ποτέ το 26χρονο θύμα. «Του είχαμε δώσει 800 ευρώ και δεν μας έδινε τα χάπια», δήλωσε στην προανακριτική ομολογία του ο ένας 19χρονος στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δύο φίλοι διασκέδαζαν σε γνωστό ξενοδοχείο της Καρδαμύλης, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη πάρτι. Ένα τηλεφώνημα που δέχθηκε ο 26χρονος Καλαματιανός Κώστας Σγούρος στο κινητό του έκανε τον ίδιο και τον φίλο του που παραθέριζε στη Μεσσηνία, 25χρονο Γιάννη Κομμάτη από τη Σάμο, να αφήσουν την παρέα «για μια δουλειά», όπως είπαν.

Από τα ξημερώματα προς Τρίτη οι δύο νέοι δεν έδωσαν σημείο ζωής, ενώ και τα κινητά τους στις συνεχείς κλήσεις των οικείων τους έδειχναν κλειστά. Την επόμενη κιόλας μέρα, ο πατέρας του 26χρονου δήλωσε την εξαφάνιση του γιου του στην αστυνομία. Ξεκίνησαν έρευνες από την αστυνομία και την πυροσβεστική, ενώ την επιχείρηση συνέδραμε κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, καθώς και εθελοντές με εκπαιδευμένα σκυλιά. Αργά το βράδυ της Τρίτης, δύο σοροί εντοπίστηκαν σε δύσβατη περιοχή στο χωριό Κάμπος Μεσσηνίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.