ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με ειδικό γερανό

Απομακρύνουν τις μαρμάρινες πλάκες από την Αρχαία Αμφίπολη

Στη χρήση ειδικού γερανού προκειμένου να αποσπάσουν τις μαρμάρινες πλάκες που βρίσκονται μπροστά και δίπλα στις Σφίγγες, στην είσοδο του αρχαίου ταφικού μνημείου, κατέληξαν οι αρχαιολόγοι στον Τύμβο Καστά, οι οποίοι από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν εκ νέου τις ανασκαφές, ύστερα από τριήμερο διάλειμμα.

Γύρω στις 9 το πρωί, ειδικός γερανός έφτασε στον χώρο της αρχαιολογικής ανασκαφής προκειμένου να αποσπάσει, με μεγάλη επιμέλεια και προσοχή, τις μαρμάρινες πλάκες, οι οποίες εκτιμάται ότι ζυγίζουν μισό τόνο έκαστη.

Την ίδια ώρα, τουρίστες από διάφορες περιοχές της χώρας -και όχι μόνο- συνεχίζουν να συρρέουν στη Μεσολακιά και προσπαθούν, διασχίζοντας τον τραχύ χωματένιο δρόμο, να προσεγγίσουν στον λόφο Καστά και από εκεί να δουν ένα πολύ μικρό τμήμα του τεράστιου περιβόλου του ταφικού μνημείου.

Συνεχίζεται σύμφωνα με την επιστημονική δεοντολογία η ανασκαφή στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

«Ήδη σήμερα ξεκίνησαν οι προεργασίες για την ασφαλή μετατόπιση των λίθων του προστατευτικού τοίχου», σημειώνει και προσθέτει πως «από σήμερα θα ενημερώνει τακτικά την κοινή γνώμη για την πορεία της ανασκαφής».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.