ΕΛΛΑΔΑ

Διαβάστε τον κανονισμό

Η ΕΕ ανακοίνωσε τη στήριξη παραγωγών ροδάκινων-νεκταρινιών

Τα έκτακτα μέτρα της Κομισιόν για τη στήριξη των παραγωγών ροδάκινων και νεκταρινιών ανακοινώθηκαν την Παρασκευή.

Τα έκτακτα μέτρα προβλέπουν αύξηση της χρηματοδότησης για απόσυρση φρούτων και κονδύλι για προωθητικές ενέργειες με σκοπό την αύξηση της κατανάλωσης. Θα εφαρμοστούν αναδρομικά από τις 11 Αυγούστου.

Διαβάστε εδώ τον κανονισμό για τη θέσπιση προσωρινών έκτακτων μέτρων στήριξης των παραγωγών ροδάκινων και νεκταρινιών.

«Για να μετριαστεί ο αντίκτυπος της απότομης μείωσης των τιμών το φετινό καλοκαίρι, είναι σκόπιμο να αυξηθεί προσωρινά η χρηματοδοτική συνδρομή που παρέχει η Ένωση για τις αποσύρσεις από την αγορά με σκοπό τη δωρεάν διανομή σε ορισμένους φορείς, όπως φιλανθρωπικές οργανώσεις και σχολεία», αναφέρει ο κανονισμός.

Η συνδρομή για αποσύρσεις από την ΕΕ θα πρέπει να καλύπτει έως και 10%, κατ' ανώτατο όριο, του όγκου παραγωγής που διαθέτει στο εμπόριο κάθε οργάνωση παραγωγών.

Οι παραγωγοί που δεν είναι μέλη οργάνωσης θα πρέπει να λάβουν το 50% των ποσών που προβλέπονται στο πλαίσιο της υφιστάμενης χρηματοδοτικής συνδρομής της Ένωσης, εάν όμως πληρούν τις ίδιες ή ανάλογες προϋποθέσεις με εκείνες που πληρούν οι οργανώσεις παραγωγών.

Για προωθητικές ενέργειες η Ελλάδα, η Ισπανία, η Γαλλία και η Ιταλία θα λάβουν 3 εκατ. ευρώ. Εδικά η Ελλάδα θα λάβει 317.215 ευρώ.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Kανα σχολιο ρε παιδια? ολα καλα ,μουγκα στη στρουγκα…. ΕΥΓΕ…..

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.