ΚΟΣΜΟΣ

Από την Παγκόσμια Τράπεζα

Έκτακτη βοήθεια 200 εκατ. δολαρίων για τον περιορισμό εξάπλωσης του Έμπολα

Με σκοπό να συμβάλει στις προσπάθειες των αρχών στη Λιβερία, στη Σιέρα Λεόνε και στη Γουινέα να περιορίσουν την εξάπλωση της επιδημίας του θανατηφόρου ιού Έμπολα, η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε χθες Δευτέρα τη χορήγηση έκτακτης βοήθειας ύψους 200 εκατ. δολαρίων.

Η εν λόγω χρηματοδότηση πρόκειται να βοηθήσει τις τρεις χώρες να βελτιώσουν τα εθνικά συστήματα υγείας τους και να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης αυτής, όπως ανέφερε ο διεθνής χρηματοπιστωτικός οργανισμός ο οποίος εδρεύει στην Ουάσινγκτον σε μια ανακοίνωση την οποία εξέδωσε.

Το χειρότερο ξέσπασμα επιδημίας του Έμπολα ως σήμερα έχει θέσει υπό τεράστια πίεση τους οικονομικούς πόρους και τα συστήματα υγείας των κρατών αυτών της δυτικής Αφρικής. Με βάση την αρχική εκτίμηση της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η οικονομική ανάπτυξη της Γουινέας ενδέχεται να μειωθεί κατά μία εκατοστιαία μονάδα, στο 3,5%, εξαιτίας της επιδημίας.

Εν τω μεταξύ, ένας άνδρας που είχε ταξιδέψει σε χώρα της Δυτικής Αφρικής όπου έχουν αναφερθεί κρούσματα του ιού Έμπολα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης και υποβάλλεται σε εξετάσεις, μετέδωσαν σήμερα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με το Νοσοκομείο «Όρος Σινά» στο Upper East Side του Μανχάταν, ο ασθενής, που παρουσίασε υψηλό πυρετό και γαστρεντερικά προβλήματα, έχει τεθεί στην απομόνωση και υποβάλλεται σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί πού οφείλονται τα συμπτώματα αυτά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.