ΚΟΣΜΟΣ

Μεταξύ κατοίκων και προσφύγων

Επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη

Νέα επεισόδια ξέσπασαν στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ κατοίκων και Σύρων προσφύγων.

Η τουρκική αστυνομία επενέβη τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα για να διαλύσει μια διαδήλωση κατοίκων της Κωνσταντινούπολης οι οποίοι είναι αντίθετοι στην παρουσία προσφύγων από τη Συρία στην πόλη τους, καθώς αυξάνεται η ένταση στη χώρα εξαιτίας της εισροής μεταναστών.

Σύμφωνα με το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν, επεισόδια ξέσπασαν όταν περίπου 300 κάτοικοι της συνοικίας Ικιτελί, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, οπλισμένοι με ξύλα και μαχαίρια επιτέθηκαν εναντίον καταστημάτων και οχημάτων που ανήκουν σε Σύρους.

Τα επεισόδια αυτά ξέσπασαν μετά την επίθεση που δέχθηκε στη συνοικία μια έφηβη Τουρκάλα και η οποία αποδόθηκε σε νεαρούς Σύρους, σύμφωνα με το Ντογάν.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για να διαλύσουν το οργισμένο πλήθος.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Türk έκανε λόγο για τουλάχιστον πέντε τραυματίες, στο σύνολό τους γυναίκες, μεταξύ των μελών της συριακής κοινότητας που ζει στη συνοικία.

Εδώ και μερικές εβδομάδες αυξάνονται τα βίαια επεισόδια μεταξύ του τοπικού πληθυσμού και των σύρων προσφύγων, ο αριθμός των οποίων φτάνει στην Τουρκία το 1,2 εκατομμύριο, σύμφωνα με τις αρχές.

Στις αρχές Αυγούστου βίαια επεισόδια είχαν ξεσπάσει στην πόλη Γκαζιαντέπ, στη νότια Τουρκία, μετά τον φόνο ενός τούρκου κτηματία ο οποίος αποδόθηκε σε Σύρους, αναγκάζοντας τις αρχές να απομακρύνουν από την περιοχή πολλές χιλιάδες ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.