ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Η λάσπη κυριαρχεί και στις δύσκολες μέρες.

Ο κ. Μ Βαρβιτιώτης θα πρέπει να διαβάζει τους νόμους

Δυστυχώς αρκετά πράγματα δεν πρόκειται να αλλάξουν στην Ελλάδα. Αυτό μπορει να το διαπιστώσει κανείς βλέποντας του πολιτικούς μας. Αν όχι όλους αρκετούς από αυτούς. Που το μόνο που ξέρουν είναι πως θα επιρρίψουν ευθύνες ασχετα εάν γνωρίζουν το θέμα για το οποίο ξυφουλκούν.

Πλέον πρόσφατο παράδειγμα ο υπουργός Ναυτιλίας ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Χθες σε εκπομπή τηλεποπτικού σταθμού αποφάσισε να αποδώσει ευθύνες για τα λάθη στον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων (σ.σ. εννοεί τον κ. Θεοχάρη) διαχειριζόταν τα θέματα, σαφέστατα υπάρχουν ευθύνες του προηγούμενου οικονομικού επιτελείου με τους φόρους. Ο αρμόδιος για την υλοποίηση Γενικός Γραμματέας δεν είχε προετοιμάσει καλά το σύστημα αυτό. Εγιναν λάθη», είπε ο υπουργός Ναυτιλίας και πρόσθεσε: «Οταν κανείς κάτι καινούργιο, δεν θα είναι όλα μετρημένα στον πόντο, δεν είναι καλοκουρδισμένο σύστημα το Δημόσιο... Το θέμα είναι να παραδεχθούμε τα λάθη μας και να προχωρήσουμε».

Η απάντηση του κ. Θεοχάρη ήρθε μέσω Twitter σε σκληρή γλώσσα: «Βλέπω υπουργό στον Σκάι να ξεφτιλίζεται. Αν δεν ξέρει τα θέματα, ας μη μιλάει καλύτερα».

Και η αλήθεια είναι ότι βλεπαμε έναν υπουργό να ξεφτιλίζεται.

Να ξεφτιλίζεται γιατί το πρόβλημα δεν είναι ο κ. Θεοχάρης ούτε η νέα γενική γραμματέας δημοσίων εσόδων κυρία Κατερίνα Σαββαίδου.

Ποιός φταίει; προφανώς πολιτικοί σαν τον κ. Βαρβιτσιώτη. Ο οποίος προφανώς δεν έχει διαβάσει το νέο νόμο που έχει ψηφισθεί από τον Δεκέμβριο.

Το πρόβλημα, στα τεράστια πραγματικά λάθη, με τον φόρο ακινήτων είναι ξεκάθαρα στο νόμο. Δηλαδή στο νόμο που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή προς ψήφιση. Στο νόμο που μέλος της κυβέρνησης είναι ο κ. Βαρβιτσιώτης. Στό νόμο που ψήφισε ως βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Στο ηλεκτρονικό σύστημα εισήθλαν τα δεδομένα που προέβλεπε ο νόμος. Οσες φορές και αν προετοιμαστεί ο κάθε κύριος Θεοχάρης, τα αποτελέσματα που θα προκύπτουν θα είναι τα ίδια. Οταν το υπουργείο Οικονομικών και δη οι υπέυθυνοι που νομοθετούν δεν έχουν καθορίσει τιμές ζώνης σε περισσότερους από 4.000 οικισμούς με αποτέλεσμα και βάσει του νόμου να χρησιμοποιούνται οι χαμηλότερες τιμές των Δήμων στους οποίους ανήκουν ο φόρος, κ. Βαρβιτσιώτη θα βγεί όσες φορές και να το κάνεται ο ίδιος.

Κατανοούμε ότι τα νομοσχέδια του υπουργείου Οικονομικών καθώς και του υπουργείου Εργασίας είναι από τα πιο δύσκολα.Τόσο στη σύνταξη όσο και στην κατανόηση, για όλους μας. Ευχόμαστε πάντως να γνωρίζετε τα δικά σας νομοσχέδια που αφορούν το υπουργείο Ναυτιλίας καλύτερα.

Οσον αφορά στον κ. Θεοχάρη και την κυρία Σαββαίδου το μόνο που έπρεπε να κάνουν είναι να ενημερώσουν την πολιτική ηγεσία για τα λάθη στο νόμο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.