ΚΟΣΜΟΣ

Στο Πεκίνο

Ο γιος του Τζάκι Τσαν συνελήφθη για κατοχή κάνναβης

Ο γιος του σταρ του κινηματογράφου από το Χονγκ Κονγκ Τζάκι Τσαν συνελήφθη για χρήση ναρκωτικών από την κινεζική αστυνομία, η οποία κατάσχεσε στην κατοικία του περίπου 100 γραμμάρια κάνναβης, αναφέρουν τα επίσημα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Ο 32χρονος Τζέισι Τσαν, ο οποίος είναι και ο ίδιος ηθοποιός και τραγουδιστής, συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στο Πεκίνο μαζί με τον δημοφιλή ηθοποιό της Ταϊβάν Κάι Κο, 23 ετών, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας.

Αμφότεροι συνελήφθησαν αφού τους έγιναν τεστ και διαπιστώθηκε πως είχαν κάνει χρήση μαριχουάνας, ανέφερε σήμερα η αστυνομία.

Ο Τσαν και ο Κο συνελήφθησαν στο κέντρο του Πεκίνου έπειτα από πληροφορίες γι' αυτούς που δόθηκαν στην αστυνομία από κατοίκους, σύμφωνα με την εφημερίδα "Γκλόμπαλ Τάιμς".

Οι δυνάμεις της τάξης ανακάλυψαν επίσης πάνω από 100 γραμμάρια κάνναβης στη διάρκεια έρευνας που πραγματοποίησαν στην κατοικία του Τζέισι Τσαν.

Ο γιός του Τζάκι Τσαν είναι επίσης ύποπτος ότι "προέτρεψε" και άλλα πρόσωπα να καταναλώσουν ναρκωτικά, μετέδωσε επίσης το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Από την αρχή της χρονιάς, οι κινεζικές αρχές έχουν συλλάβει τουλάχιστον δέκα διασημότητες για χρήση ναρκωτικών, στο πλαίσιο μιας πολυδιαφημισμένης εκστρατείας.

Σ' ένα βίντεο που μεταδόθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, ο Τζέισι Τσαν εμφανίζεται κάτωχρος να τρέμει από το φόβο όταν ένας αστυνομικός με πολιτικά του δείχνει τα γεμάτα κάνναβη μικρά κουτιά που έχει βρει.

"Είναι παλιά, πριν από ένα ή δύο χρόνια", ψελλίζει. Μια γυάλινη πίπα βρέθηκε επίσης ανάμεσα στα προσωπικά του αντικείμενα.

Η υπόθεση σχολιάζεται εκτενέστατα σήμερα στους κινεζικούς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης όπου πολλοί χρήστες εκφράζονται υπέρ του Τζέισι Τσαν και απευθύνουν μηνύματα υποστήριξης στον 60χρονο πατέρα του, ο οποίος είναι εξαιρετικά δημοφιλής στη χώρα.

Ο Τζάκι Τσαν υπήρξε στο παρελθόν αντιπρόσωπος στην Συμβουλευτική Πολιτική Συνέλευση του Κινεζικού Λαού (σώμα του κοινοβουλίου χωρίς πραγματική εξουσία) ενώ η ειρωνεία είναι πως ο σταρ αυτός των πολεμικών τεχνών είχε διορισθεί το 2009 "πρεσβευτής" της εκστρατείας κατά των ναρκωτικών που διεξάγει το Πεκίνο.

Εντείνοντας τις επιδρομές της, η κινεζική αστυνομία έχει συλλάβει από τον Ιανουάριο περισσότερους από 7.800 υπόπτους για χρήση ναρκωτικών, καταγράφοντας ένα άλμα κατά 72% στις συλλήψεις αυτές μέσα σ' ένα χρόνο, σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Η ταϊβανέζικη εταιρεία Mstones International, η οποία διαχειρίζεται τα συμφέροντα και τις σταδιοδρομίες του Τζάκι Τσαν και του γιου του, ζήτησε από τον ιστότοπό της "συγγνώμη" για τη στάση του Τζέισι Τσαν, ο οποίος έχει εμφανισθεί σε μερικές ταινίες μεγάλου μήκους, αλλά η φήμη του δεν μπορεί να συγκριθεί μ' αυτή του πατέρα του.

Από την πλευρά του, ο Κάι Κο -το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Κο Τσεν-τουνγκ-, ο οποίος συνελήφθη μαζί με τον Τζέισι Τσαν, είναι ένας ποπ σταρ που λατρεύεται από το νεαρό κινεζικό κοινό. Το 2011 ο Ταϊβανέζος αυτός τιμήθηκε στα βραβεία Golden Horse Awards τα οποία απονέμονται σε κινεζικές ταινίες και ηθοποιούς.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.