ΕΛΛΑΔΑ

Έλεγχος

Ανακαλούνται αυτοκίνητα Opel και δίκυκλα Yamaha

Η GM ΕΛΛΑΣ Α.Ε., γενική εισαγωγέας της OPEL στην Ελλάδα ανακαλεί αυτοκίνητα τύπου Opel τύπου Corsa D και Adam για έλεγχο του ενδιάμεσου άξονα τιμονιού.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, η ανάκληση αφορά 1.415 οχήματα (1.397 Corsa D και 18 Adam), παραγωγής 2004, εκ των οποίων τα 696 βρίσκονται στην κατοχή των καταναλωτών. Στα επηρεαζόμενα οχήματα ενδέχεται, υπό συγκεκριμένες συνθήκες, ο ενδιάμεσος άξονας τιμονιού να μην λειτουργήσει σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή και να σπάσει κατά την μετακίνηση του τιμονιού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Στους ιδιοκτήτες των οχημάτων, που εμπλέκονται στην ανάκληση, θα αποσταλεί σχετική συστημένη επιστολή και επιπλέον θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία προκειμένου να ενημερωθούν για τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβούν, ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι προληπτικοί έλεγχοι και, εάν απαιτηθεί, οι απαραίτητες διορθωτικές εργασίες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι ιδιοκτήτες μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας GM ΕΛΛΑΣ Α.Ε. στο τηλέφωνο 210 6164700.

Ανάκληση από τη YAMAHA

Επίσης, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία YAMAHA MOTOR CO σε συνεργασία με τους εθνικούς διανομείς, και συγκεκριμένα στην Ελλάδα με τη ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε., εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης δικύκλων σκούτερ Yamaha ΜΒΚ τύπου ΥΝ50.

Η ανάκληση αφορά 98 δίκυκλα, στα οποία υπάρχει ενδεχόμενο η βάση που συνδέει τον κινητήρα με τον σκελετό να ραγίσει εξαιτίας ανεπαρκούς συγκόλλησης των επιμέρους εξαρτημάτων της. Εάν η βάση τελικά σπάσει, το αποτέλεσμα θα είναι η απώλεια ευστάθειας του δικύκλου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί στην Ελλάδα καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.
Οι ιδιοκτήτες των δικύκλων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα συμβεβλημένα συνεργεία του δικτύου YAMAHA σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει αντικατάσταση της συγκεκριμένης βάσης με άλλη βελτιωμένη, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την Τεχνική Διεύθυνση της εταιρείας ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε. στα τηλέφωνα 210 6293595, 561.

  • Ετικέτες: 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.