ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Έσπασε ο μύθος του «τεμπέλη, Έλληνα εργαζόμενου»

Δεν πρόκειται για ισχυρισμούς κάποιου «αντιμνημονιακού» αλλά για δημοσίευμα μίας από τις πιο έγκυρες γερμανικές εφημερίδες.

«Οι Έλληνες εργάζονται περισσότερο από τους Γερμανούς», αναφέρει σήμερα στο πρωτοσέλιδό της  η Frankfurter Allemeine Zeitung παραθέτοντας  στοιχεία του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας.

«Μόνο Γάλλοι και Δανοί εργάζονται λιγότερο από τους Γερμανούς» σημειώνει η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει ότι οι Γερμανοί εργάζονται κάθε χρόνο σύμφωνα με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας (ναι! εκεί δεν έχουν καταργηθεί)  1.658,5 ώρες, οι Ούγγροι, οι Πολωνοί και οι Ρουμάνοι εργάζονται 1.840 ώρες, ενώ οι  Έλληνες εργάζονται με 1.808 ώρες. Δηλαδή, 150 ώρες περισσότερες από τους Γερμανούς.

«Οι Γερμανοί εργάζονται πολύ, έχουν όμως και πολλές αργίες» αναφέρει το άρθρο της Frankfurter Allemeine Zeitung . «Ο σκληρά εργαζόμενος Γερμανός αποτελεί έναν από τους θεμελιώδεις μύθους της μεταπολεμικής Γερμανίας. Η στατιστική μοιάζει αρχικά να επιβεβαιώνει τον μύθο αυτό. Σε καμιά άλλη χώρα της ΕΕ, με εξαίρεση τη Βρετανία, οι εργαζόμενοι δεν κάνουν τόσες, συχνά απλήρωτες, υπερωρίες όπως στη Γερμανία. Όμως ο αριθμός των ωρών εργασίας δεν λέει και πολλά για το πόσο σκληρά και πόσο πολύ εργάζονται πραγματικά οι Γερμανοί. Διότι από την άλλη πλευρά θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι κανένας άλλος εργαζόμενος δεν έχει τόσο πολλές γιορτές και αργίες όσες ο Γερμανός.  Στη Γερμανία και στη Γαλλία οι εργαζόμενοι έχουν ετησίως 40 μέρες αργίας, στη Δανία 39 και στο Βέλγιο 29.

Ισως, σε ένα επόμενο άρθρο της, η Frankfurter Allemeine θα πρέπει να ασχοληθεί και με το κάτω από ποιές συνθήκες, με τι μισθό και πόσες εισφορές εργάζονται οι Ελληνες, ιδιαίτερα εδώ και τρία χρόνια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.