ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τη μαζική φυγή καταθέσεων

Μυστική συνάντηση Στουρνάρα με Δραγασάκη και Τσακαλώτο

Μυστική συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρα είχαν την Τετάρτη τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Δραγασάκης και Ευκ. Τσκαλώτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήματος των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης και με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδη, περί μαζικής φυγής καταθέσεων σε περίπτωση πτώσης της κυβέρνησης και εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά της Κουμουνδούρου επιβεβαίωναν την Τετάρτη ότι υπήρχε σκέψη να εκδηλωθεί η δυσαρέσκεια της αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, χωρίς ωστόσο να μιλούν επισήμως για «παράσταση διαμαρτυρίας» ενώπιον του διοικητή της ΤτΕ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση πάντως, επιχειρεί να αξιοποιήσει τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη, παραπέμποντας παράλληλα σε ανάλογες πρόσφατες διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου, με στο σκεπτικό ότι τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείται για υπονόμευση της ελληνικής οικονομίας, κυβερνητικά στελέχη είναι αυτά που καταφεύγουν σε κινδυνολογία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης εξαπέλυε την Τετάρτη σφοδρή επίθεση κατά του κ. Γεωργιάδη και της κυβέρνησης, σημειώνοντας μεταξύ των άλλων ότι «είναι μια επικίνδυνη και υπονομευτική ως προς την οικονομία δήλωση».

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι η φυγή καταθέσεων τις παραμονές των εκλογών του 2012 έγινε μεθοδευμένα και με συγκεκριμένη σκοπιμότητα. «Τα χρήματα, όταν έφυγαν στις εκλογές του 2012, υποτίθεται ότι ήταν μετά από δύο ολόκληρα χρόνια εφαρμογής του προγράμματος που είχε απομακρύνει τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε: «Πέραν αυτών που το έκαναν για λόγους σκοπιμότητας -διότι είχε ακουστεί τότε ότι μεγάλες επιχειρήσεις είχαν στείλει τα ταμεία τους στην Ελβετία ακριβώς για να δημιουργήσουν πολιτικό πρόβλημα- ο πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ τότε ήταν πολύ συγκεκριμένος και προφανώς σε συντονισμό με τη Ν.Δ. έγιναν τότε τέτοιες κινήσεις».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.