ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η απόφαση αφορά 250.000 αγρότες

Ούτε ένα ευρώ σε αγρότες που χρωστούν στον ΟΓΑ

Ούτε ένα ευρώ δεν θα πάρουν από τις επιδοτήσεις όσοι αγρότες χρωστούν στον ΟΓΑ.

Σύμφωνα με την υποπαράγραφο ΙΑ2 του νόμου Ν. 4254/2014, υποχρεώνεται ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ο οργανισμός που εποπτεύεται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, να στέλνει τα αρχεία των δικαιούχων προς πληρωμή παραγωγών στην ανώνυμη εταιρεία του υπουργείου Εργασίας, Η.ΔΙ.Κ.Α, προκειμένου να παρακρατά τις οφειλές των ασφαλισμένων.

Πρόκειται για απόφαση που έχει ήδη υπογραφεί από τον υπουργό Εργασίας (όχι όμως από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης) και αφορά 250.000 αγρότες.

Το μέτρο έχει ξεσηκώσει νέο εμφύλιο μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών.

Παρά την προσπάθεια που έγινε να κρατηθεί το θέμα «κρυφό», κυβερνητικά αλλά και κοινοτικά στελέχη επισημαίνουν ότι εκτός από το ότι η ρύθμιση θα ξεσηκώσει νέο κύμα αντιδράσεων, αντιβαίνει της κοινοτικής νομοθεσίας που απαγορεύει ρητά την χρησιμοποίηση των κονδυλίων των επιδοτήσεων για την κάλυψη άλλων αναγκών.

Είναι χαρακτηριστικό το non paper που κυκλοφόρησε προχθές στη Βουλή μεταξύ των βουλευτών του κυβερνητικού συνασπισμού και το οποίο μεταξύ των άλλων αναφέρει: «κατάφεραν κι αυτό, ο Υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης και ο διοικητής του Ο.Γ.Α κ. Βεργίνης με την ανοχή και την αμέλεια των βουλευτών που ψήφισαν αυτή την απαράδεκτη διάταξη. Με τι μούτρα θα αντικρύσουν του Έλληνες γεωργούς και κτηνοτρόφους για τους οποίους χύνουν κροκοδείλια δάκρυα; Το ΥΠ.Α.Α.Τ. που ήταν αντίθετο στην μεθόδευση αυτή γιατί επιδεικνύει τέτοια αμέλεια;

Γιατί δεν ζήτησε την ανάλογη επιτυχημένη ρύθμιση του ΕΛΓΑ για τους οφειλέτες παραγωγούς;

Οι πάντες γνωρίζουν ότι οι επιδοτήσεις σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία πρέπει να πληρώνονται στο ακέραιο».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.