ΕΛΛΑΔΑ

Με μία προϋπόθεση

Προσλήψεις 10.000 εκπαιδευτικών υπόσχεται ο Λοβέρδος

Προσλήψεις δέκα χιλιάδων εκπαιδευτικών υπόσχεται για τον Δεκέμβριο ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Βασική προϋπόθεση είναι να γίνει δεκτό το αίτημα να εξαιρεθεί ο χώρος της εκπαίδευσης από τον κανόνα του 1 προς 10, δηλαδή μία πρόσληψη για κάθε δέκα συνταξιοδοτήσεις.

«Είναι μια πολιτική ενέργεια που προϋποθέτει συμφωνία της κυβέρνησης και στη συνέχεια συμφωνία και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία έχουμε ήδη ξεκινήσει να συζητάμε», είπε ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του στον ρ/σ Real FM προσθέτοντας, ότι η σχετική μελέτη του υπουργείου θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας.

Ο κ. Λοβέρδος προέβλεψε ακόμη, ότι οι θέσεις που θα μείνουν κενές στα σχολεία με την έναρξη του νέου σχολικού έτους θα είναι 500.

«Παρ' όλο τον αγώνα μας, τα 22.500 κενά τα κατεβάσαμε σε 16.500 με λιγότερες αποσπάσεις, περισσότερες παράλληλες αναθέσεις διδασκαλίας και καλύτερη τοποθέτηση των εκπαιδευτικών, αλλά από τις 16.500 κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε μόνο τις 16.000. Δηλαδή ξεκινάμε με 500 μείον και θα προσπαθήσουμε να είναι μόνο αυτά τα κενά μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.