ΕΛΛΑΔΑ

Φόρος τιμής στον διάσημο σκύλο-διαδηλωτή

Αφιέρωμα του Reuters στον «Λουκάνικο»

Αφιέρωμα του Reuters στον διάσημο σκύλο «Λουκάνικο», ο οποίος έγινε γνωστός από την παρουσία του στις διαδηλώσεις τα τελευταία χρόνια στο κέντρο της Αθήνας.

Ο σκύλος ράτσας, ginger, ο οποίος γάβγιζε συχνά στους άνδρες των ΜΑΤ, πέθανε από καρδιακή προσβολή και ετάφη υπό τη σκιά ενός δέντρου, σε λόφο στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας.

NYT2010022414003272C

Το πρακτορείο τον αποκαλεί «Sausage» (Λουκάνικο) και όπως αναφέρεται, έγινε πασίγνωστος διεθνώς το 2011 εμφανιζόμενος συχνά δίπλα στους διαδηλωτές και αποδοκιμάζοντας αστυνομικούς εν μέσω χάους, δακρυγόνων και μολότοφ.

louk b

«Ήταν Έλληνας. Όπως όλα τα αδέσποτα σκυλιά, ο «Λουκάνικος» αντιπροσώπευε την ενάργεια των Ελλήνων οι οποίοι αρνούνται την υποταγή», είπε στο Reuters η Άννα Μακρή, κτηνίατρος και επικεφαλής της υπηρεσίας του Δήμου Αθηναίων για τα αδέσποτα ζώα.

loyk c

Ο «Λουκάνικος» είχε φιλοξενηθεί στα πρωτοσέλιδα των περισσότερων ελληνικών εφημερίδων και «κουνούσε την ουρά του» σε απευθείας μετάδοση κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής κάλυψης των διαδηλώσεων. Τοποθετήθηκε δεύτερος στη λίστα της κατηγορίας «Ζώο της Χρονιάς» από το περιοδικό Time το 2011, χάνοντας την πρωτιά από τον σκύλο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, ο οποίος συνόδευσε την ομάδα η οποία σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν.

loyk d

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.