ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εν μέσω αντεγκλήσεων

Δεύτερη μέρα συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της πρότασης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 10:30 και θα διαρκέσει μέχρι τις 4 το απόγευμα, οπότε έχει προγραμματιστεί δίωρη διακοπή. Στις 6 το απόγευμα θα αρχίσει το δεύτερο μέρος της συνεδρίασης.

Η πρόταση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση κατατέθηκε από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τη Δευτέρα, με την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας. Η διαδικασία ξεκίνησε την Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με την ονομαστική ψηφοφορία.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στην αναμενόμενη αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών που θα προηγηθεί της ψηφοφορίας. Σύμφωνα με Τα Νέα, τις εργασίες της Παρασκευής θα παρακολουθήσει από τα θεωρεία της Βουλής και ο Σταύρος Θεοδωράκης, συνοδευόμενος από τον ευρωβουλευτή του Ποταμιού Μίλτο Κύρκο.

Κατά την πρώτη ημέρα της συζήτησης οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης κατήγγειλε ότι αρκεί ένα τηλέφωνο στο Μαξίμου για να ακυρωθεί ένας νόμος.

«Σήμερα αρκεί ένα ισχυρός επιχειρηματίας, ένας μεγαλοεκδότης -καμιά φορά και μέτριος εκδότης-, ένας εφοπλιστής, ένας φίλος του πρωθυπουργού, που μπορεί να πάρει ένα τηλέφωνο και να ακυρωθεί ένας νόμος, να ακυρωθεί ένα πρόστιμο» είπε ο κ. Δραγασάκης.

Απαντώντας στον κ. Δραγασάκη, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, τον κάλεσε να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία. «Να πείτε όνομα σε αυτή την αίθουσα. Βάζετε λάσπη στον ανεμιστήρα και την σπέρνετε» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης και για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός απουσιάζει από τη συζήτηση, καθώς βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για «θεσμική εκτροπή και προσβολή της Βουλής», υποστηρίζοντας ότι «είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που στα τελευταία 150 χρόνια αποφεύγει τη Βουλή και μιλά περισσότερο στο Εντευκτήριο παρά στην αίθουσα».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Θ.Τ. 11:13 09/10/2014

    » … Σήμερα αρκεί ένα ισχυρός επιχειρηματίας, ένας μεγαλοεκδότης -καμιά φορά και μέτριος εκδότης-, ένας εφοπλιστής, ένας φίλος του πρωθυπουργού, που μπορεί να πάρει ένα τηλέφωνο και να ακυρωθεί ένας νόμος, να ακυρωθεί ένα πρόστιμο» είπε ο κ. Δραγασάκης… »

    Το είπε πραγματικά το ΣΗΜΕΡΑ Κε Φελνίκο μας, ο «αριστερός» Κο; Δραγασάκης ?

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.