ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορικός τον θεωρεί «μυθικό πρόσωπο»

«Δεν υπήρξε ποτέ ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ ήταν ένας «μυθικός χαρακτήρας» και δεν υπήρξε ποτέ σύμφωνα με τον ιστορικό ερευνητή Μάικλ  Πόλκοβιτς.

Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Dailymail η ανακάλυψή του έγινε αφού δεν βρήκε καμία επαληθεύσιμη αναφορά για τον Ιησού από 126 συγγραφείς που έζησαν κατά τη «διάρκεια του Χριστού» από τον 1ο έως τον 3ο αιώνα.

Ο ίδιος  υποστηρίζει στο βιβλίο του «No Meek Messiah»  ότι πρόκειται για έναν φανταστικό χαρακτήρα που εφευρέθηκε από τους οπαδούς του Χριστιανισμού προκειμένου να δημιουργήσουν μια εικόνα για να λατρεύουν.

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ δεν ήταν τίποτε περισσότερο από έναν αστικό μύθο ή καλύτερα της ερήμου», γράφει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Πόλκοβιτς, υπάρχει μόνο μία αναφορά στον Ιησού στα γραπτά του 1ου-3ου  αυτή του Ρωμαίου ιστορικού Ιώσηπου Φλάβιου γραμμένη το 95, αλλά ισχυρίζεται ότι είναι κατασκευασμένη. Ο ίδιος θεωρεί πως οι αναφορές στον Ιησού προστέθηκαν αργότερα από τους εκδότες και όχι από τον Ιώσηπο.

Οι απόψεις του δεν βρίσκουν σύμφωνους τους περισσότερους ιστορικούς που  πιστεύουν ότι ο Ιησούς ήταν υπαρκτό άτομο που που γεννήθηκε μεταξύ 7 έως 4 π.Χ και πέθανε μεταξύ του 30 και 36 μ.Χ.

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Oπως πληρωθεί το ρηθέν δια των προφητών, ότι Ναζωραίος κληθήσεται

    There is no written record what so ever that, the city of Nazareth exited in times of Jesus…!

    NΑΖΩΡΑΙΟΣ”

    ΝΑΖ……+….ΩΡΑΙΟΣ

    What is it mean NΑΖΩΡΑΙΟΣ?

    For instance:
    A woman is not on her prime time neither when she’s nine years old, nor when she’s sixty,

    She’s on her prime time (Ωραία) when she’s 16 to 35 or 40 at the most

    Jesus at 33 was in the prime time of his life = ΩΡΑΙΟΣ = on time (στην ώρα του) and “NAZ” denotes effectiveness for sure….

    Therefore NAZ + WRAIOS = on time and effective

    Also from NAZ we have NAZIA = “heart-warmings” = effectiveness
    Jesus was on his prime time, and he was effectuating = (to bring about) effect
    Effectuate = Expand
    On the other side of the word “effecting” = or, (to bring about) we have the word affecting = influence

    In either way Jesus was about to bring “NAZ” = effect (action) or affect (influence)

    From NAZ we have Νάζια……. μου κανεις?

    Jesus was ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ indeed…..!

    The word NAZ has been used again 1933 – 34 to name the Germanys social workers party members “NAZI” which they wanted to bring about their own Cosmo-political changes (effect) influence the whole globe.

    πώς είναι δυνατόν να υπήρχε στο σταυρό του Ιησού επιγραφή που αναφερόταν σε μια πόλη, η οποία δεν υπήρχε καν εκείνη την εποχή ή πριν από αυτήν?

    Κι Όμως είναι δυνατόν.

    Ναζωραίος δεν είνε αυτός που κατοικη στην πόλη Ναζαρέτ, αλλά αυτός που φέρνει μεγάλη και αποτελεσματική πολιτική η’ θρησκευτική αλαγη. πάνω ακρειβως στην ώρα που πρέπει, και για’ αυτόι η προφυτία ότι «Ναζωραίος κληθήσεται»…!

  2. Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ Η ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
    OΙ ΓΡΑΦΕΣ ΕΚΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ

    1η Μαΐου 1989

    http://www.tlig.org/el/messages/403/

    Η Αγάπη είναι η Ρίζα του Δένδρου της Ζωής, ΑΓΑΠΗ, λοιπόν, να βγαίνει μέσ’ από την καρδιά σας. Όταν η Αγάπη φανερώνεται όπου υπάρχει το κακό, σβήνει κάθε κακία, διαλύοντάς την, όπως διαλύεται η πάχνη με τις πρώτες ακτίνες του ήλιου. Προς χάριν αυτών που Μου είναι αφοσιωμένοι, θα ξαναζωντανέψω όλα τα πτώματα, δε θα ησυχάσω, θα σας αναστήσω όλους με το Λόγο Μου, δε θα σωπάσω, έως ότου Δοξάσω το Σώμα Μου κι ανακαινίσω ολόκληρη την Εκκλησία Μου. Μάθετε, όλοι εσείς που θέλετε να σβήσετε το Πνεύμα της Χάριτός Μου και θέλετε να πνίξετε τη Φωνή Μου, πως οι κακόβουλες προσπάθειές σας και οι πονηρές σας προθέσεις είναι όλες μάταιες. Θα συνεχίσω ν’ απλώνω το Χέρι Μου στον καθένα, ακόμη και στους στασιαστές, ακόμη και σ’ αυτούς που Με προκαλούν μέρα-νύχτα, καταλάβατε; Είστε όλοι Λαός Μου, άσχετα από πίστη ή φυλή. Να θυμάστε ότι είμαι η ΑΓΑΠΗ και ότι σας έπλασα όλους.

    Σήμερα, το Σωτήριο Σχέδιό Μου καλύπτει ολόκληρο τον κόσμο. Έστελνα και συνεχίζω να στέλνω αγγελιαφόρους σε όλα τα έθνη για να προωθήσω την πίστη σας, να σας μεταστρέψω, να επαναφέρω την ειρήνη και την αγάπη, να σας ενώσω. Μην προσπαθείτε, λοιπόν, να καταπνίξετε τη Φωνή Μου, ούτε τα καλέσματα της Μητέρας Μου. Oι Φωνές Μας θα συνεχίσουν να πέφτουν πάνω σας, όπως ένα σφυρί που σπάει τις πέτρες 2, έως την Ημέρα της Δόξας Μου. Χαρείτε και πανηγυρίστε για το Καρποφόρο Αμπέλι Μου, γιατί από το Δικό Μου Χέρι η Γη ανασκαλεύεται κι οργώνεται, από το Δικό Μου Χέρι ξεριζώνονται και καίγονται τ’ αγκάθια και οι βάτοι, με το Δικό Μου Μανδύα Την προστατεύω από τους καυτούς ανέμους και τις θύελλες, που ξεσηκώνει ο εχθρός Μου. Είμαι ο Αφοσιωμένος της Φύλακας που τη φροντίζω παντοτινά με ζήλο. Αυτό το Αμπέλι είναι το Δώρο που σας κάνω και τα Κλήματά του θα σας προσφερθούν ελεύθερα και θα πλημμυρίσουν ολόκληρο τον κόσμο, τρέφοντάς τον.

    Αχ, αγαπημένοι της Ψυχής Μου, ακούστε προσεχτικά τα Λόγια Μου και προσπαθήστε να Τα καταλάβετε, μην αμφιβάλλετε, δοκιμάζοντάς Με αδιάκοπα… Εγώ, ο Κύριος, σας διαβεβαιώνω: Oι Γραφές εκπληρώνονται. Γιατί, λοιπόν, τόσοι από σας αιφνιδιάζονται με την έκχυση του Πνεύματός Μου; Γιατί αιφνιδιάζεστε που οι νέοι σας βλέπουν οράματα; Έρχομαι μπροστά σας για να σας επαναλάβω τη γνώση του Λόγου Μου, έρχομαι με μεγάλη αγάπη να ξαναζωντανέψω τα πτώματα των γιων και θυγατέρων Μου. Έρχομαι για να σας μεταστρέψω και να σας υπενθυμίσω τους νόμους Μου, έρχομαι να προσκαλέσω τον αμαρτωλό σε ομολογία. Έρχομαι για να καλέσω σε μετάνοια όλους αυτούς τους ιερείς, επισκόπους και καρδιναλίους, που πλήγωσαν τόσο σκληρά την Ιερή Μου Καρδιά και πρόδωσαν Εμένα, το Φίλο τους και το Θεό τους. Δεν έρχομαι ως Κριτής, όχι ακόμη, έρχομαι σ’ εσάς ως Επαίτης, ρακένδυτος και ξυπόλητος, με ξεραμένα χείλη, εκλιπαρώντας και στενάζοντας για λίγη αγάπη, για μιαν ανταπόδοση αγάπης. Σήμερα έχετε μπροστά στα μάτια σας έναν Επαίτη που στενάζει, με το Χέρι συνεχώς απλωμένο, ικετεύοντάς σας για μιαν ανταπόδοση αγάπης: «Σας ικετεύω, γυρίστε σε Μένα και αγαπήστε Με. Μάθετε να Με αγαπάτε, μάθετε να Με αγαπάτε. Κάνετε Ειρήνη μαζί Μου, κάνετε Ειρήνη μαζί Μου. Δε θα σας απορρίψω. Είμαι η Αγάπη και σας αγαπώ αιώνια».

    Ελάτε σε Μένα όσο ακόμη δεν έχει σημάνει η Ώρα, μην περιμένετε να έρθει η Δικαιοσύνη Μου, μην αφήσετε τη Δικαιοσύνη Μου να σας αιφνιδιάσει και να σας βρει απροετοίμαστους. Θυμηθείτε ότι θα στέκομαι, εκείνη τη φοβερή και τρομερή Ώρα όρθιος μπροστά σας σαν Μεγαλοπρεπής Αυστηρός Κριτής και η Φωνή Μου, που ήταν ενός εκλιπαρούντος επαίτη, θα μετατραπεί σε Φλόγα Αδηφάγου Πυρός, σε καταιγίδα, κατακλυσμό, βροχή από χαλάζι. Η Ανάσα Μου θα γίνει χείμαρρος από Θειάφι και θα πυρπολήσει τα πάντα, για να σας εξαγνίσει όλους, να σας ανακαινίσει και να σας ενώσει σε Έναν Άγιο Λαό.

    Μακάριοι, όλοι εσείς που ελπίζετε σε Μένα και καλωσορίζετε το Πνεύμα της Χάριτός Μου, που τόσο γενναιόδωρα εκχέω τώρα πάνω σε όλη την ανθρωπότητα, γιατί θα δείτε Εμένα, το Θεό σας. Μακάριοι οι φτωχοί στο πνεύμα, γιατί είναι δική τους η βασιλεία των ουρανών. Μακάριοι όλοι όσοι έχουν αυτιά για ν’ ακούσουν και είναι απλοί στην καρδιά, καλωσορίζοντας το Πνεύμα Μου με μια πίστη παιδιού, γιατί μέσα σ’ αυτές τις μικρές καρδιές θα ριζώσει ο Λόγος Μου. Μακάριοι όσοι διώκονται για την υπόθεση του δικαίου, η Βασιλεία των Oυρανών τούς ανήκει. Λίγον καιρό ακόμη, μικρές Μου περιστερές, και θα είμαι μαζί σας, έχετε την Ειρήνη Μου. Ευλογώ τον καθένα σας. Εγώ, ο Ιησούς Χριστός, ευλογώ και συγχωρώ τους διώκτες σας, γιατί δε γνωρίζουν τι κάνουν. Εγώ, ο Κύριος, σας αγαπώ όλους αιώνια.

    ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΝΕΡΩΣΩ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΑΣ

    24 Φεβρουαρίου 1991

    http://www.tlig.org/el/messages/596/

    Για σένα, δημιουργία… και τι δεν θα κάνω! Είμαι ο Άγιος σας, αλλά η εποχή σας με ξανασταύρωσε. Είμαι Αυτός που σας αγαπά πιο πολύ, και όμως είμαι Αυτός που δέχεται ανελέητο μαστίγωμα από την αδιαφορία αυτής της εποχής. Είμαι το Φως του κόσμου, που έρχεται σ’ αυτή τη σκοτεινή εποχή να σας δώσει το Φως της Ζωής. Έχετε την Ειρήνη Μου, παιδιά Μου. Σας προσφέρω την Ειρήνη Μου, σας προσφέρω το δώρο της Αγάπης Μου. Ελάτε σε Μένα όπως είστε, μην περιμένετε να γίνεται Άγιοι για να έρθετε σε Μένα.

    Ελάτε σε Μένα όπως είστε, μη Με φοβάστε. Είμαι Πάνστοργος Πατέρας. Μπορώ να γίνω ο Άγιος Σύντροφός σας. Εγώ κι εσείς, εσείς κι Εγώ, και θα σας φανερώσω το Άγιο Πρόσωπό Μου. Θα σας φανερώσω το Άγιο Πρόσωπο του Θεού σας. Τα μάτια σας θ’ αντικρίσουν την Αγάπη πρόσωπο με πρόσωπο κι όταν γίνει αυτό, οι δαίμονες, οργισμένοι, θα τραπούν σε φυγή. Και τότε θα καταλάβετε, αγαπημένοι, ότι από την αρχή ήσασταν δικοί Μου και ήμουν δικός σας για όλη την αιωνιότητα. Μείνετε ενωμένοι μαζί Μου. Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΑΣ.
    Εγώ, ο Ιησούς Χριστός, σας ευλογώ.
    ΙΧΘΥΣ.

  3. Kapadritis 12:28 02/10/2014

    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΚΑΙ ΣΚΕΥΩΡΙΕΣ :

    Καλά! άλλη μια προβοκάτσια των σιωνιστών!!

    1. Ωραίο κόλπο ψάχνουμε και βρίσκουμε ΜΟΝΟ όσους εξωχριστιανούς συγγραφείς (126 συγγραφείς) δεν αναφέρονται στην ιστορικότητα του ΚΥΡΙΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ και προβάλουμε μόνο αυτούς!!!

    2. Εκτός την μαρτυρία του Ιώσηπου, που μπορεί να μην την αποδέχεται αυτός, αλλά οι εβραίοι θα είχαν και κάθε λόγο και λόγω εμπειρίας και οικίας γνώσης γιά τον εβραίο Ιώσηπο, ώστε να μην αποδεχτούν την ιστορικότητα του και τα συγγράμματα του, και όμως τον δέχονται οι εβραίοι τον Ιώσηπο ως αυθεντικό.
    Γράφει : «…Ο Πόλκοβιτς θεωρεί πως οι αναφορές στον Ιησού προστέθηκαν αργότερα από τους εκδότες και όχι από τον Ιώσηπο.»
    Τότε με την ίδια λογική του παραλόγου, θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε ότι υπήρχαν αναφορές του Κυρίου Ιησού Χριστού και στους άλλους ιστορικούς συγγραφείς, αλλά αφαιρέθηκαν επίτηδες και εσκεμμένα από τους ειδωλολάτρες!

    3. Όλα τα βιβλία της Καινής Διαθήκης, πάνε «περίπατο» για τον Μαικλ Πολκοβιτς. Το παλαιότερο δείγμα της Καινής Διαθήκης είναι το χειρόγραφο P52 απόσπασμα από το Ευαγγέλιο του Ιωάννου και βρέθηκε γραμμένο το 125 μ.Χ. Αυτό πως του «διέφυγε» του απατεώνα;;!
    http://norfid.wordpress.com/2012/01/01/%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9/

    4. Λογικό από το 1ο-3ο αιώνα να μην ήταν τόσο διαδεδομένη η Χριστιανική πίστη που καταπολεμούνταν συνεχώς και συστηματικώς, τόσο από τους Εβραίους που ξεκίνησαν τις διώξεις εναντίων των χριστιανών μετά την δολοφονία του πρωτομάρτυρα Στεφάνου σε όλη την επικράτεια του Ισραήλ και έπειτα σχεδόν σε όλη την ρωμαϊκή αυτοκρατορία επί νέρωνος και μετά, ώστε και εκτός από πάρα πολλούς χριστιανούς που σκότωναν, έκαιγαν και όλα τα χριστιανικά χειρόγραφα που είχαν και που ήταν πολύ δυσεύρετα, ώστε επίσης αρκετοί ιστορικοί δεν είχαν «σοβαρούς» λόγους να ασχοληθούν σοβαρά μαζί τους.

    5. Ωραία αρνητική ιστορική «έρευνα»! Ότι δεν «αναφέρεται» και καλά ιστορικά, δεν υπήρξε ποτέ! Κάτι σαν τους προτεστάντες που εκτός από την ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ δεν δέχονται τίποτα άλλο ιστορικά και συγγραφικά! Αυτό λέγεται αρνητική Θεολογία και το εσκεμμένο ψεύτικο «έργο» του Πολκοβιτς λέγεται αρνητική ιστορική έρευνα. Και δεν νομίζω γενικώς η αρνητική ιστορική «έρευνα» να είναι αποδεκτή από τους αρχαιολόγους και τους ιστορικούς, ως ιστορική «αλήθεια», πόσο περισσότερο όσον αφορα την ψεύτικη προπαγανδιστική έρευνα του Πολκοβιτς.

    6. στην ιστοσελίδα που αναφέρει αυτήν την είδηση προσθέτει και το εξής μετά τις απόψεις του.

    http://local.slmdev.eu/?p=58850

    Οι απόψεις του Μάικλ Πόλκοβιτς έχουν χαρακτηριστεί εξαιρετικά αιρετικές σε πολλές περιπτώσεις και προηγούμενων άρθρων του. Οι περισσότεροι ιστορικοί αποδέχονται ότι υπήρξε ένας Εβραίος γεννημένος στην Γαλιλαία μεταξύ του 7-4 π.Χ που πέθανε μεταξύ 30-36 μ.Χ. Επίσης συμφωνούν ότι αυτός ο Εβραίος βαπτίστηκε από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή και σταυρώθηκε κατ’ εντολή του Ρωμαίου έπαρχου, Ποντίου Πιλάτου.

    7. Τα απόκρυφα Ευαγγέλια και τις απόκρυφες επιστολές που αναφέρονται στην ζωή του Χριστού, και δεν βρίσκονται στον κανόνα της Νεάς και Καινής Διαθήκης τις ξέχασε ο απατεώνας ψευτοιστορικός;;;;!

    8. Η Εκκλησιαστική Γραμματεία όλων των πατέρων των πρώτων 3ων αιώνων στην Patrologia του Migne, παρόλο που είναι Χριστιανικά, είναι και αυτά αποδεικτικά στοιχεία ύπαρξης της ιστορικότητας του Ιησού Χριστού.
    Εάν είναι έτσι τότε πρέπει να αμφισβητίσουμε και όλα τα ιστορικά πρόσωπα που υπήρξαν ποτέ στην Ιστορία.
    Όπως του φιλόσοφου Σωκράτη, του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, του Όμηρου κ.α. γιατί τις μαρτυρίες ύπαρξής τους, τις γράψανε μόνο «δικά» τους άτομα !!!

    9. Ξέχασε ο «ιστορικός» της δεκάρας Πόλκοβιτς, τους Τέσσερις μη Χριστιανούς ιστορικούς του 1ου και 2ου αιώνα, που κάνουν αναφορά στον Ιησού Χριστό – ο Ιώσηπος, ο Τάκιτος, ο Σουητώνιος και ο Πλίνιος ο Νεότερος. Ααα και αυτοί «απατεώνες» ήταν και δεν του αρέσαν του Πόλκοβιτς !

    Και ο αρχαίος ιστορικός ο Τάκιτος (Ο Τάκιτος, λατ. Τakitus (56 – 120), ήταν αξιωματούχος και ιστορικός στα χρόνια της Ρωμαϊκης Αυτοκρατορίας.)
    και αναφέρει για τον Ιησού Χριστό και τους χριστιανούς.

    ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΑΚΙΤΟΣ (56-120 μ.Χ)

    Στα «Χρονιά του» αναφέρεται στον Πόντιο Πιλάτο στο Χριστό και στους Χριστιανούς.

    «Μία φυλή ανθρώπων που μισούνταν για τις κακές συνήθεις οι οποίοι ονομάζονταν Χριστιανοί. Το όνομα προέρχονταν από τον Χριστό που κατά κατά τη βασιλεία του Τιβέριου έπαθε επί Ποντίου Πιλάτου, διοικητή της Ιουδαίας. Ο Νέρωνα ενήργησε με τα συνηθισμένα του τεχνάσματα. Βρήκε μερικούς ακόλαστους και έκδοτους άθλιους που πείστηκαν να ομολογήσουν ότι ήσαν ένοχοι και με βάση τις μαρτυρίες αυτές ένας αριθμός Χριστιανών καταδικάστηκε. Αυτοί θανατώθηκα με βάναυση σκληρότητα στα δε βασανιστήρια ο Νέρων πρόσθεσε την ειρωνεία και τη γελοιοποίηση. Μερικοί καλύπτονταν με δέρματα άγριων θηρίων και αφήνονταν να κατασπαραχθούν από τους κύνες. Άλλοι σταυρώνονταν, μερικοί καίγονταν ζωντανοί, πολλοί αλειφόμενοι με εύφλεκτη ύλη καίγονταν για να χρησιμεύσουν ως φωτιστικές λαμπάδες κατά τη νύκτα». Annales,ι 11

    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%82_(%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82)

    10. Καθώς επίσης υπάρχουν και άλλες εξωχριστιανικές μαρτυρίες όπως ο Θαλλός, ο Μαρά Βαρ Σεραπίων, ο Κέλσος ο Αλεξανδρεύς και ο Λουκιανός κ.α. που αναφέρονται στην ιστορικότητα του Κύριου Ιησού Χριστού.

    Επίσης οι απολογητές του 5ου αιώνα, δεν είχαν να αντιμετωπίσουν το φρούτο της «Ιστορικής αναζήτησης του Ιησού» που προέρχεται από τους 2 τελευταίους αιώνες. Την θεότητα μπορεί αν την αμφισβητούσαν, όχι όμως την ιστορικότητα.

    Ο κώδικας Medicus 68 II, θεωρείται το πιο αξιόπιστο χειρόγραφο για το κείμενο των «Χρονικών» του Τάκιτου.

    11. Όλες οι εξωχριστιανικές μαρτυρίες αναφέρονται επιστημονικώς και αποδεικτικώς στο βιβλίο του Σιαμάκη Κωνσταντίνου «Εξωχριστιανικές μαρτυρίες για το Χριστό και τους χριστιανούς». Σελ.269.

    Υπάρχουν περίπου 50-60 εξωχριστιανικές μαρτυρίες στο βιβλίο αυτό.

    http://www.bibliotopia.gr/pd/eksoxristianikes-marturies-gia-to-xristo-kai-tous-xristianous-184086.htm?lang=el&path=-814352626

    12. Γράφει ο «ιστορικός» : – Σε αυτό ο Πόλκοβιτς δηλώνει ότι διαπίστωση την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων για τον Ιησού σε ιστορικά κείμενα. Θεωρεί δε, πως αυτό είναι εκπληκτικό, παρά τα «παγκόσμια θαύματά του και την φήμη του».

    Απάντηση :

    Παρόλο που έκανε τα θαύματα και είχε κάποια φήμη ο Κύριος Ιησούς Χριστός καταπολεμήθηκε άγρια από το ιουδαϊκό ιερατείο και τους φαρισαίους, ώστε κατέβαλαν επίμονες προσπάθειες να μην διαδωθούν πουθενά τα θαύματα του, ή να τον συκοφαντούν συνεχώς με ψευτιές στον κόσμο, ώστε να μπορέσουν να διαλύσουν την φήμη του. Θυμάστε τις προσπάθιες που έκαναν οι φαρισαίοι και το ιερατείο τους να μην διαδωθει καθόλου η Ανάσταση του Κυρίου Ιησού Χριστού και ότι εξαγόρασαν την κουστωδία των ρωμαίων στρατιωτών, ώστε να μην ομολογήσουν την Ανάσταση του Χριστού και να την διαβάλουν λέγοντας ψευδώς ότι τον έκλέψαν οι μαθητές του την νύχτα. (Ματθαίον 28, 11-15) Και δυστυχώς τα κατάφεραν με τις συκοφαντίες τους.

    Αλλά εκτός και τα γεγονότα των καταδιώξεων των χριστιανών, καθώς και της χριστιανικής γραμματείας σε όλο το Ισραήλ και σε όλο τον κόσμο, που προαναφέραμε.

    Είχαμε και την ολοκληρωτική καταστροφή της Ιερουσαλήμ το 70 μ.Χ. και της περίχωρας από τον αυτοκράτορα Τίτο.

    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%AF%CF%84%CE%BF%CF%82

    Και το τελικό χτύπημα έγινε επί αυτοκράτορα Αδριανού (Περίοδος εξουσίας 10 Αυγούστου 117 – 10 Ιουλίου 138) που έκανε τον δεύτερο Ρωμαϊκό-Ιουδαϊκό πόλεμο και κατά τη διάρκεια του πολέμου 580.000 Ιουδαίοι έχασαν τη ζωή τους, 50 οχυρωμένες πόλεις και 985 χωριά καταστράφηκαν ολοσχερώς. Δηλαδή καταστράφηκε από τον πόλεμο σχεδόν όλοκληρωτικά όλη η περιοχή του Ισραήλ καθώς και οποιαδήποτε εκκλησιαστική γραμματία και ιστορία αν υπήρχε !

    Όμως δεν έμεινε εκεί, μετά την λήξη του πολέμου συνέχισε τις θρησκευτικές διώξεις και προσπάθησε ανηλεώς να καταστρέψει οτιδήποτε ιουδαϊκό και χριστιανικό υπήρχε παντού!, ακόμη και το παραμικρό στοιχείο ύπαρξης τους!
    Επανίδρυσε την Ιερουσαλήμ υπό τη μορφή ρωμαϊκής παγανιστικής πόλης, και αντικατέστησε το ονομά της με το όνομα Αέλια Καπιτολίνα !

    Κατέστρεψε παντού όλους τους χριστιανικούς ναούς και στις θέσεις τους, έκανε ναούς του δωδεκαθεϊσμού.

    Και αυτά τα καταστροφικά αίσχη των ειδωλολατρών κρατήσανε αιώνες μέχρι την κυριαρχία του Μεγάλου Κωνσταντίνου, όπου τότε κατάφερε και άλλαξε τους ειδωλολατρικούς ναούς αυτούς με χριστιανικούς ναούς.

    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82

    Και ερωτώ όλους αυτούς του εξυπνάκιδες ψευτοιστορικούς, τύπου πολκοβιτς !

    Από που θα βρεθούν οι ιστορικές αναφορές, όταν κατέστρεφαν και κατεδίωκαν ανηλεώς και μανιωδώς, οι εβραίοι και οι ρωμαίοι αυτοκράτορες κ.α.

    με απόλυτο μίσος οτιδήποτε Χριστιανικό στοιχείο και ιστορικές πληροφορίες που υπήρχαν όλα αυτά τα χρόνια επί αιώνες;;

    Τις ανιστόριτες «εξυπνάδες» όμως ξέρει να τις γράφει ο εγκάθετος απατεώνας πολκοβιτς. Απο Ιστορία όμως δεν ξέρει !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.