ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με το βλέμμα στην τριμερή Σύνοδο Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου τον Νοέμβριο

Διήμερη επίσκεψη Βενιζέλου στην Κύπρο

Διήμερη επίσκεψη με ιδιαίτερη σημασία, πραγματοποιεί από σήμερα, ανήμερα της εθνικής επετείου μας, στην Κύπρο ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Με την διπλή ιδιότητά του ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, ο κ.Βενιζέλος μεταβαίνει στην Λευκωσία για δύο λόγους. Αφενός, την συνάντησή του σήμερα με τον ομόλογό του υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννη Κασουλίδη, προκειμένου να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις εν μέσω τουρκικών προκλήσεων στο νησί, αφετέρου να προετοιμάσει με τους ομολόγους του της Κύπρου και της Αιγύπτου την τριμερή Σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Νοεμβρίου και για την οποία καλλιεργούνται ήδη μεγάλες προσδοκίες.

Στην συνάντησή του με τον Ι.Κασουλίδη σήμερα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα καταθέσει συγκεκριμένα τις θέσεις της Ελλάδας για το ζήτημα που απασχολεί τόσο την Κύπρο όσο και την χώρα μας στο ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων και της κυπριακής ΑΟΖ, ενώ θα κληθεί να προετοιμάσει την επίσκεψή του από κοινού με τον πρωθυπουργό πλέον στις 7 Νοεμβρίου. Μία ημέρα αργότερα, άλλωστε, στις 8 Νοεμβρίου, οι αποφάσεις που θα ληφθούν στην τριμερή (Ελλάδα-Κύπρος-Αίγυπτος) Σύνοδο Κορυφής του Καΐρου, επιθυμούν να αποτελέσουν «σταθμό» στα εθνικά θέματα τόσο της Ελλάδας όσο και των δύο άλλων χωρών, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Το απόγευμα σήμερα, πάντως, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, θα έχει την ευκαιρία να παραστεί και σε εκδήλωση της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Κυπρο για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ενώ αύριο το πρωί προγραμματίζεται να συναντήσει και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.
Αύριο, Τετάρτη, θα συμμετάσχει στην τριμερή συνάντηση με τους υπουργούς Εξωτερικών της Κύπρου Ι.Κασουλίδη και της Αιγύπτου Σαμέχ Χασάν Σούκρυ, αλλά και σε διμερή συνάντηση μόνο με τον δεύτερο.

Η γεμάτη συμβολισμούς επίσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Κύπρο ανήμερα της εθνικής επετείου της Ελλάδας, αποκτά ιδιαίτερη σημασία στον απόηχο και των χθεσινών τουρκικών προκλήσεων, αλλά και του κειμένου συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που γίνεται αντιληπτό τουλάχιστον ως σαφές μήνυμα προς την Τουρκία.

Αν, δε, τα αποτελέσματα της τριμερούς Συνόδου Κορυφής του Καΐρου στις αρχές Νοεμβρίου είναι και τα επιθυμητά από την Ελλάδα σε σχέση με την πορεία οριοθέτησης της ΑΟΖ των τριών κρατών, τότε, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αν και σε δεύτερο πλάνο τότε, καθώς θα παρίσταται ο πρωθυπουργός, θα έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.