ΕΛΛΑΔΑ

Για τη διαθεσιμότητα

Επιστολή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών στον πρωθυπουργό

Τη συμπαράστασή της προς την ΟΛΜΕ για το θέμα της διαθεσιμότητας των καθηγητών εκφράζει σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης το ευρωπαϊκό τμήμα της Παγκόσμια Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών.

Στην επιστολή της η Ομοσπονδία ζητεί την επίλυση του ζητήματος της διαθεσιμότητας χωρίς να απολυθεί κανείς και να επιστρέψουν οι τομείς και οι ειδικότητες που καταργήθηκαν στην Επαγγελματική εκπαίδευση.

«Τα μέτρα εξοικονόμησης δαπανών στον κλάδο της εκπαίδευσης είναι κοντόφθαλμα και θα πρέπει να διακοπούν αμέσως. Μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά όχι μόνο τον ίδιο τον κλάδο της εκπαίδευσης, αλλά, κατά συνέπεια, και κάθε άλλο κλάδο της οικονομίας. Είναι επιτακτική ανάγκη να διαφυλαχθεί και να διασφαλιστεί η ποιότητα της εκπαίδευσης και της κατάρτισης για χάρη των μελλοντικών γενεών Ελληνόπουλων» αναφέρει η επιστολή.

Η ETUCE ζητεί την πλήρη αντιστροφή «αυτής της σοβαρής και μη βιώσιμης κατάστασης» και καλεί την ελληνική κυβέρνηση να συνεργαστεί με την ΟΛΜΕ «για καλύτερες λύσεις στον τομέα της εκπαίδευσης με τον μακροπρόθεσμο στόχο να διασφαλίσει την καλύτερη ποιότητα της εκπαίδευσης».

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται η ομοσπονδία θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση της εκπαίδευσης στην χώρα μας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.