ΕΛΛΑΔΑ

Απλήρωτοι επί 9 μήνες

«Πόλεμος» ΥΠΕΘΑ-Ναυπηγείων Ελευσίνας με θύματα τους εργαζόμενους

Μαίνεται η κόντρα μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της διοίκησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, που έχει ως αποτέλεσμα 600 εργαζόμενοι να ζουν στα όρια της εξαθλίωσης.

Με νέα ανακοίνωση του, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαψεύδει τους ισχυρισμούς της διοίκησης των ναυπηγείων Ελευσίνας περί οφειλής του προς τα ναυπηγεία, τονίζοντας ότι «καμία συμβατική οφειλή δεν υπάρχει από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προς τα Ναυπηγεία».

«Όσα ισχυρίζεται η διοίκηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας είναι διεκδικήσεις της από παλαιότερα προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού, τις οποίες οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Πολεμικού Ναυτικού δεν αναγνώρισαν ως βάσιμες», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Παράλληλα επισημαίνεται πως  «Η μόνη αλήθεια είναι ότι βάσει της τότε νομοθετικής ρύθμισης, που ψηφίστηκε στη Βουλή τον Απρίλιο του 2013, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας πληρώθηκαν 25 εκατομμύρια ευρώ, και έπρεπε να έχουν παραδώσει την πυραυλάκατο “Ρίτσος” το Μάρτιο του 2014».

Εν τω μεταξύ, την πύλη των Ναυπηγείων απέκλεισαν χθες, οι επί 9 μήνες, απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι οποίοι καταγγέλλουν πως τον Αύγουστο έλαβαν έναντι 250 ευρώ και έκτοτε βρίσκονται σε συζητήσεις με τη διοίκηση των ναυπηγείων και με το υπουργείο Άμυνας.

Είχε προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες συνάντηση του σωματείου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η οποία -σύμφωνα με την πλευρά των εργαζομένων- δεσμεύτηκε ότι μέσα στην εβδομάδα θα θέσει το θέμα στη Βουλή για να λάβει την έγκρισή της προκειμένου να καταβάλει μέρος των οφειλών προς τα ναυπηγεία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.