ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο

Η ομιλία Σαμαρά για τα 40χρονα της Νέας Δημοκρατίας

Απόψε θα σας μιλήσω για τις ευθύνες μας και το μέλλον των παιδιών μας είπε ο κ. Σαμαράς και αναφέρθηκε στην επιστροφή του Καραμανλή το 1974.

Ο κ. Σαμαράς χρησιμοποίησε τα λόγια του αείμνηστου Καραμανλή λέγοντας: «Σωφροσυνη πατριωτισμός και αρραγής εθνική ενότητα».

«Τα 40 χρόνια της ΝΔ ταυτίζονται με την εθνική ενότητα και την ευθύνη» είπε και υποσχέθηκε ότι τώρα πια η Ελλάδα θα μπορέσει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της χωρίς την ανάγκη νέων δανείων.

«Σε αυτή την πορεία για να σώσουμε την Ελλάδα ξέρω ότι πολλοί μάτωσαν και πόνεσαν, μακάρι να υπήρχε άλλος δρόμος» είπε ο Σαμαράς αναφερόμενος στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

«Δεν θα παραδεχθώ ότι πέτυχα αν δεν αποκαταστήσω την κοινωνική δικαιοσύνη» ήταν η φράση κλειδί που χρησιμοποίησε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε:«Το 2020 θα επιστρέψουμε σε προ της κρίσης εισοδήματα, αλλά θα αλλάξοιυμε το οικονομικό μοντέλο σε νέα βάση».

Είπε για τον τουρισμό ότι έχουμε τις μεγαλύτερες ακτογραμμές και αναφέρθηκε στα προβλήματα υποοδομών σε μαρίνες κλπ.

Αναφέρθηκε στα ναυπηγεία και υποσχέθηκε ότι «θα τα αναστήσει». Μίλησε για αξιοποίηση των ορυχείων που θα δώσουν ζωή στις τοπικές κοινωνίες.

«Σε λίγα χρόνια θα είμαστε ενεργειακά αυτάρκης και θα εξάγουμε φυσικό αέριο» είπε για τα θέματα της ενέργειας λέγοντας ότι έτσι η Ελλάδα θα γίνει γεωστρατηγικός παίκτης.

«Η Ελλάδα είναι στην Ευρώπη αλλά δε γίναμε Ευρώπη»

Βήμα βήμα η χώρα βγαίνει απο την κρίση και ανακτά την ανεξαρτησία της, είπε ο κ. Σαμαράς και τόνισε ότι δεν πρέπει να αρχίσουμε να μοιράζουμε πάλι δανεικά και να ξαναμπούμε σε νέα μνημόνια.

Οραματιζόμαστε την Ελλάδα με βάση τις αξίες της παράταξης μας να κάνουμε μια Ελλάδα που να μην τρώει τα παιδιά της μια Ελλάδα για τους περήφανους.

Στόχος μας είναι «Να εξοφλήσουμε το γραμμάτιο του Καραμανλή από το 1974 » είπε ο κ. Σαμαράς και τόνισε ότι η ΝΔ το 1974 δεν κατάφερε να ξεριζώσει τον λαικισμό. Βαλαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη αλλά δεν γίναμε Ευρώπη είπε χαρακτηριστικά.

Στάθηκε ιδιαίτερα στο μείζον ζήτημα της ανεργίας και τόνισε ότι κάθε χρόνο θα δημιουργούνται εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Σε δυο χρόνια είπε θα δημιουργηθούν πάνω από 300 χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα αυξάνονται συνεχώς οι ρυθμοί ανάπτυξης της χώρας.

Στήριξη σε αγρότες και μικρομεσαίους

«Θέλουμε να στηρίξουμε μικρομεσαίους και αγρότες, γιατί αυτοί δοκιμάστηκαν από την κρίση και τη φορολογία», είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε, στην ομιλία του για τα 40 χρόνια της ΝΔ, μείωση φορολογικών βαρών και μείωση κόστους, ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι
"θα τους δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες".

Επίσης υποσχέθηκε περισσότερες δόσεις στην εφορία και μείωση των τόκων ενώ είπε για την νέα ρύθμιση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων που ετοιμάζει το υπουργείο ανάπτυξης.

Για την τρομοκρατία

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στο θέμα της τρομοκρατίας λέγοντας πως «εδώ και δεκαετίες οι τρομοκράτες χτυπούν άτομα μόνο από το χώρο της ΝΔ».
«Κυνηγάμε την τρομοκρατία και τους συλλαμβάνουμε, δεν τους χαϊδεύουμε. Ευχαριστώ τους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. που κάνουν το έργο τους με αυταπάρνηση» είπε ο κ. Σαμαράς αναφερόμενος στο ζήτημα της τρομοκρατίας. «Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι» είπε αναφερόμενος και στην λαθρομετανάστευση κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για τις απόψεις του επι του θέματος.

Ποτέ δεν θα παραδεχθώ ότι πέτυχα στην αποστολή μου αν δεν αποκαταστήσω την κοινωνική δικαιοσύνη τόνισε ο πρωθυπουργός ενώ πρόσθεσε πως για να μειώσουμε τους φόρους πρέπει να λειτουργεί η οικονομία. Για να μπορέσουμε να δώσουμε αυξήσεις έπρεπε να βγούμε απ' τα ελλείμματα, πολύ σύντομα θα μιλήσουμε για τον επόμενο γύρο των φορολογικών μειώσεων είπε ο κ. Σαμαράς ενώ προανήγγειλε μείωση ανώτατου φορολογικού συντελεστή για φυσικά πρόσωπα στο 33%(από το 42% σήμερα).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.