ΕΛΛΑΔΑ

Κατά του νέου οργανογράμματος

Συμμετέχουν και οι έκτακτοι την πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας των αρχαιολόγων

Την πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), στις 22 Οκτωβρίου, εκτός από την ΠΟΕ-ΥΠΠΟ και τα άλλα Πρωτοβάθμια Σωματεία του ΥΠΠΟΑ, έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία ο ΣΕΚΑ (Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων) και η ΠΟΕΙΔΔ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο).

«Μαζί με τους μόνιμους αρχαιολόγους (ΣΕΑ) και άλλα σωματεία εργαζομένων στον Πολιτισμό που, επίσης, βάλλονται από τους καινούριους σχεδιασμούς του ΥΠΠΟΑ, να καταγγείλουμε το αντισυνταγματικό νέο Οργανόγραμμα, την ακύρωση των πτυχίων μας, την κατάργηση του δικαιώματός μας στην εργασία.

Να διαδηλώσουμε ενάντια στη νέα νομοθετική επίθεση που επιδιώκει να επιβάλει συγχωνεύσεις- καταργήσεις εφορειών αρχαιοτήτων, δρομολογεί μείωση οργανικών κενών θέσεων, στρώνει το έδαφος για (νέες) απολύσεις προσωπικού στον Πολιτισμό με σχέση εργασίας μόνιμη ή αορίστου χρόνου», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΚΑ.

Επίσης, καλεί όλα τα μέλη του στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις 11:00 (Αθήνα, υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Θεσσαλονίκη, Λευκός Πύργος, Κρήτη, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου). Παράλληλα, η ΠΟΕΙΔΔ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:00, στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου στην οδό Μπουμπουλίνας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.