ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Τέλος χρόνου

Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση Σαμαρά ζει τις τελευταίες ημέρες της.

Το γνωρίζουν όλοι, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η Τρόικα βλέπει να χάνει τους υπάκουους εκτελεστές των εντολών της και υποχρεωτικά θα κληθεί να αντιμετωπίσει την μετωπική επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σημείο αναφοράς σε όλη την Ευρώπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται με σχέδιο και πρόγραμμα δικαιοσύνης και ελπίδας. Κι αυτό έγινε ξεκάθαρο με την ομιλία του Τσίπρα στη ΔΕΘ, όπου ο πρόεδρος έδωσε ένα συγκεκριμένο, ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα για την έξοδο από την κρίση.

Τι διεκδικεί ο ΣΥΡΙΖΑ; Τα αυτονόητα θα έλεγε κάποιος, αυτά για τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση ποτέ δεν διαπραγματεύτηκε και ποτέ δε διεκδίκησε. Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους της ονομαστικής αξίας του χρέους – όπως έγινε για τη Γερμανία το 1953- με ταυτόχρονη «ρήτρα ανάπτυξης» για την αποπληρωμή του υπολοίπου. Αποκατάσταση όλων των αδικιών που έφερε το Μνημόνιο. Επαναφορά σταδιακά όλων των μισθών και συντάξεων, στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Καταπολέμηση της ανεργίας με δημιουργία θέσεων εργασίας. Ξαναχτίσιμο του κοινωνικού κράτους, με υγεία και παιδεία προς όλους. Στήριξη των κτηνοτρόφων και αγροτών, που αποτελούν τους πυλώνες της πρωτογενούς οικονομίας και πρέπει να πρωταγωνιστούν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Επανεκκίνηση της οικονομίας και φορολογική δικαιοσύνη.
Η μάχη θα είναι πολύ δύσκολη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές θα παραλάβει μια χώρα κατεστραμμένη πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά. Αυτό δεν πρέπει να μας τρομοκρατεί ή να μας απογοητεύει. Αυτό θέλουν να πετύχουν οι δανειστές και η κυβέρνηση. Η μοναδική λύση όμως για να βγει η χώρα από την κρίση είναι η κινητοποίηση του καθενός μας. Η ανυπακοή, η αντίδραση και η συμμετοχή στη διάσωση της χώρας. Αυτό ακριβώς δεν υπολογίζει η κυβέρνηση και η Τρόικα, και αυτό ακριβώς θα βρούνε μπροστά τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές με νωπή τη λαϊκή εντολή και ευρεία κοινωνική στήριξη θα σταματήσει την καταστροφή και θα ξεκινήσει το σχέδιο σωτηρίας του τόπου.

Την επόμενη μέρα των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι ο μεγάλος νικητής. Νικητής θα είναι ο λαός. Με συλλογική δύναμη, ως κοινωνία, με συλλογικά σχέδια, ενωμένοι και δεσμευμένοι στους στόχους μας, όλοι μαζί μπορούμε και θα πετύχουμε.

Αϊχάν Καρά Γιουσούφ

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Ροδόπης
Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.