ΚΟΣΜΟΣ

Συγκρούσεις στη Βεγγάζη

Τουλάχιστον 17 νεκροί, σε 24 ώρες

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα σε 24 ώρες στις συγκρούσεις που μαίνονται στη Βεγγάζη μεταξύ στρατιωτών και ισλαμιστών πολιτοφυλάκων που ελέγχουν αυτή την πόλη της Λιβύης, την δεύτερη μεγαλύτερη στη χώρα, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο νοσοκομειακές πηγές.

Το Ιατρικό Κέντρο της Βεγγάζης ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας μεταφέρθηκαν εκεί 5 πτώματα, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στους 17 νεκρούς από χθες το πρωί. Το νοσοκομείο δεν έχει διευκρινίσει εάν πρόκειται για στρατιώτες ή πολίτες.
Ένοπλοι πολίτες έχουν ταχθεί στο πλευρό των δυνάμεων του απότακτου στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ οι οποίες εξαπέλυσαν μία νέα επίθεση προσπαθώντας να ανακαταλάβουν την πόλη της Βεγγάζης, που είχε περιέλθει τον Ιούλιο στον έλεγχο των ισλαμιστών παραστρατιωτικών, περιλαμβανομένων των τζιχαντιστών της Άνσαρ Ασαρία.
Χθες οι δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ, τους οποίους υποστηρίζει ο στρατός, ανακοίνωσαν ότι πήραν τον έλεγχο του αρχηγείου της «Ταξιαρχίας της 17ης Φεβρουαρίου», που βρίσκεται στα ανατολικά περίχωρα της πόλης.
Σήμερα μια στρατιωτική πηγή είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις έπρεπε επομένως να αποσυρθούν από αυτήν την παλιά στρατιωτική βάση που βρέθηκε στο στόχαστρο των ισλαμιστών μαχητών.
Η επίθεση ενός επίδοξου βομβιστή-καμικάζι εναντίον ενός σημείου ελέγχου απετράπη την τελευταία στιγμή, προσέθεσε η πηγή αυτή.
«Ο οδηγός του αυτοκινήτου σκοτώθηκε προτού ανατινάξει το αυτοκίνητό του που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά».
Πολλές εκρήξεις και ριπές όπλων αντηχούσαν σε πολλές συνοικίες της Βεγγάζης, σύμφωνα με απεσταλμένους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.