ΕΛΛΑΔΑ

Τι αποκάλυψε η έρευνα της Ασφάλειας στα Φάρσαλα

Τσιγγάνοι «γονείς» πήραν 211 χιλιάδες ευρώ σε οικογενειακά επιδόματα

Οικογενειακά επιδόματα ύψους 211  χιλιάδων ευρώ, εισέπρατταν παρανόμως 14 τσιγγάνοι, όπως αποκάλυψε η εξονυχιστική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.

Οικογενειακά επιδόματα ύψους 211  χιλιάδων ευρώ, εισέπρατταν παρανόμως 14 τσιγγάνοι, όπως αποκάλυψε η εξονυχιστική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου σε μαιευτήρια, ληξιαρχεία και δημοτικές επιχειρήσεις της Μαγνησίας εδώ και ένα χρόνο και με αφορμή την υπόθεση της μικρής Μαρίας που είχε υιοθετηθεί παράνομα στον καταυλισμό τσιγγάνων στα Φάρσαλα.

Προέκυψε ότι ο αριθμός των παιδιών που είχαν δηλωθεί από το 1986 μέχρι σήμερα, δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα με αποτέλεσμα τα έχουν εισπράξει παρανόμως 211.232,34 ευρώ!Σε βάρος των επτά ανδρών και επτά γυναικών ηλικίας από 32 ως 61 χρόνων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κατά περίπτωση, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου. Η έρευνα συνεχίζεται καθώς υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις που θεωρούνται ύποπτες και βρίσκονται υπό έλεγχο.

Στο μεταξύ, στην Κορινθία εξαρθρώθηκε σπείρα τσιγγάνων, με οκτώ τουλάχιστον δράστες, στους οποίους ασκήθηκε δίωξη από τον Εισαγγελέα Κορίνθου για τρεις ληστείες και μια κλοπή στην ευρύτερη περιοχή μέσα σε δέκα μέρες. Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν και τους ασκήθηκε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον ανακριτή. Οι υπόλοιποι τέσσερις συνεργοί τους είναι γνωστοί και αναζητούνται.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.