ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Η Αθήνα κινδυνεύει να μείνει χωρίς στήριξη»

Bloomberg: Εκνευρισμένη η τρόικα με την ελληνική κυβέρνηση

Το οικονομικό πρακτορείο ειδήσεων διαπιστώνει αδιέξοδο στις συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα σχετικά με την τελευταία αξιολόγηση που θα ανοίξει το δρόμο για την αποδέσμευση της τελευταίας δόσης.

Σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται πηγή κοντά στις διαπραγματεύσεις,  η κυβέρνηση αντιδρά στις πιέσεις  της τρόικας για πρόσθετα μέτρα στον προϋπολογισμό του 2015 ύψους 2,5 δισ. ευρώ. Οι κίνδυνοι ενός αδιεξόδου απειλούν την Ελλάδα να μείνει χωρίς στήριξη μετά την 1η Ιανουαρίου 2015, όταν και το τρέχον πρόγραμμα ολοκληρωθεί.

Το δημοσίευμα μεταφέρει μία εικόνα εκνευρισμού των εκπροσώπων των δανειστών με την Αθήνα, υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει την  προθεσμία της 8ης Δεκεμβρίου, οπότε  και είναι προγραμματισμένο να συζητηθούν τα βήματα που απαιτούνται για τη μετά το μνημόνιο εποχή.

.Η κυβέρνηση και οι πιστωτές της θα πρέπει να καταλήξουν στην τελευταία αναθεώρηση της ελληνικής διάσωσης μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου, όταν οι υπουργοί οικονομικών της ζώνης του ευρώ πρόκειται να πραγματοποιήσουν την τελική συνάντηση της χρονιάς.

Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα ανοίξει το δρόμο για μια συμφωνία σχετικά με την προληπτική πιστωτική γραμμή, η οποία θα αντικαταστήσει το σημερινό πρόγραμμα.

Πιθανή αποτυχία θα αφήσει την Ελλάδα χωρίς την οικονομική στήριξη του ΔΝΤ, δεδομένου ότι οι κανόνες του Ταμείου δεν επιτρέπουν την εκταμίευση των κεφαλαίων διάσωσης για τις χώρες που δεν έχουν εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για τους επόμενους δώδεκα μήνες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.