ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Δύο Δήμοι και 80 κάτοικοι ζητούν να ακυρωθεί η μεταβίβαση των φιλέτων της «Αθηναϊκής Ριβιέρας»

Δύο Δήμοι και 80 κάτοικοι προσφεύγουν στη δικαιοσύνη και ζητούν να ακυρωθεί η μεταβίβαση και η αξιοποίηση των φιλέτων της αποκαλούμενης Aθηναϊκής Ριβιέρας, δηλαδή των ακινήτων του παραλιακού μετώπου της πρωτεύουσας (ακτογραμμή 80 χλμ) που ξεκινά από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και φτάνει μέχρι το ακρωτήριο του Σουνίου.

Οι Δήμοι και 80 κάτοικοι των Δήμων αυτών προσέφυγαν στην Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητούν να ακυρωθεί η παραχώρηση των επίμαχων φιλέτων στην εταιρεία «Αττικό Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε.».

Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι ορισμένα από τα «φιλέτα», προστατεύονται από το νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας-Αττικής και απαγορεύεται οποιαδήποτε εμπορική και οικοδομική δραστηριότητας.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι μεταξύ των προστατευμένων περιοχών που έχουν παραχωρηθεί στην επίμαχη εταιρεία είναι οι Αλυκές Αναβύσσου έκτασης 669.095 τετραγωνικών μέτρων, που έχει χαρακτηριστεί ως υγρότοπος Α΄ προτεραιότητας, ενώ άλλες προστατευόμενες περιοχές που μεταβιβάστηκαν, είναι εντός αρχαιολογικών χώρων, δασικών εκτάσεων και αιγιαλών, που προστατεύονται επιπρόσθετα τόσο από το Σύνταγμα, όσο και από την νομοθεσία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.