ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άρχισε στις 11 το βράδυ

Με πολύωρη καθυστέρηση η τηλεδιάσκεψη τρόικας - κυβέρνησης

Με πολύωρη καθυστέρηση άρχισε στο υπουργείο Οικονομικών η τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας.  

Παρόντες στην τηλεδιάσκεψη  και οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου και Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Μεταξύ των καυτών θεμάτων, οι απαντήσεις των δανειστών στις ελληνικές θέσεις για μία σειρά ζητημάτων, όπως ασφαλιστικό, απελευθέρωση απολύσεων και συνδικαλιστικός νόμος.

Πληροφορίες αναφέρουν, πως το ΔΝΤ τηρεί σκληρότερη στάση από την ΕΕ απέναντι στις απαντήσεις που έδωσε η Αθήνα σε μία σειρά ζητημάτων.

«Αγκάθι» θεωρείται και το θέμα του δημοσιονομικού κενού για το οποίο εξετάζεται το ενδεχόμενο κατάθεσης εντός του 2015 ενός συμπληρωματικού προϋπολογισμού, εάν αποδειχθεί πως είναι απαραίτητος.

Αγώνας δρόμου

Η συγκυβέρνηση επιδίδεται σε αγώνα δρόμου, ώστε να επιστρέψει και να επιτευχθεί συμφωνία έως το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου ή λίγες μέρες αργότερα μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο χρόνος εκπνέει στις 19 Δεκεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία που σταματά τις εργασίες της η Γερμανική Βουλή. Θα πρέπει - όπως και άλλα κοινοβούλια κρατών της Eυρωζώνης - να εγκρίνει το νέο «σχήμα» ή έστω ένα «μεταβατικό» καθεστώς που θα ακολουθήσει η Ελλάδα το νέο έτος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.