ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπαράθεση με τον Α. Μητρόπουλο

Διαφωνεί ο Θ. Πλεύρης με τα θέματα Ρωμανού - σύρων προσφύγων

Διαφώνησε ο βουλευτής της Ν.Δ. Θανάσης Πλεύρης με την έκκληση των βουλευτών να υπάρξει λύση για την απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Δικαιοσύνης, Δημόσιας Διοίκησης και Δημόσιας Τάξης της Βουλής.

Τάχθηκε ακόμη υπέρ της «απόσυρσης» των Σύριων προσφύγων από την πλατεία Συντάγματος προτείνοντας «να μεταφέρει τους Σύριους πρόσφυγες σε άλλο σημείο η Πολιτεία. Δεν χρειάζεται σε καιρό Χριστουγέννων να υπάρχει αυτή η εικόνα».

«Διαπιστώνουμε ότι υπάρχει ένα υπαρκτό πρόβλημα», σχολίασε ο προεδρεύων Γιάννης Κουτσούκος σημειώνοντας πως «η έκκληση της Επιτροπής προς τους υπουργούς είναι να υπάρξει μία λύση».

«Σας ζητούν να παρανομήσετε. Στη διαδικασία των αδειών δεν έχει καμία δουλειά ο υπουργός Δικαιοσύνης», υποστήριξε ο Θ. Πλεύρης και πρόσθεσε πως η έκκληση να λυθεί το θέμα πλήττει τον διαχωρισμό των εξουσιών και αποτελεί παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη δικαστική εξουσία.

«Τι λέτε; Τι του εισηγείστε να κάνει;», αντέδρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος.

«Δεν είμαι εδώ να εισηγηθώ. Αν όμως θέλετε μπορείτε να μπείτε στο indymedia για να δείτε την επιστολή των συντρόφων του και να δείτε ότι δεν είναι επιθυμία τους η ένταξη στην κοινωνία, ;αλλά η συνέχιση του αγώνα και η χρησιμοποίηση των αδειών για το σκοπό αυτό», απάντησε ο Θ. Πλεύρης και πρόσθεσε πως η θέση του είναι «αν δικαιούται την άδεια να την πάρει. Αν δεν δικαιούται, να μην την πάρει».

«Δεν καταλάβατε τίποτα απ’ ότι είπαμε», επέμεινε ο Αλ. Μητρόπουλος, με τον βουλευτή της ΝΔ να ισχυρίζεται: «είναι ο ορισμός της παρέμβασης όσα είπατε».

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.