ΕΛΛΑΔΑ

Ζητούν διαβατήρια για όλους - «Όχι» στο λεωφορείο για τα γυναικόπαιδα

Ένας για όλους κι όλοι για έναν οι Σύροι πρόσφυγες στο Σύνταγμα

Συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους και σήμερα -με πιο έντονο τρόπο- στην πλατεία Συντάγματος οι Σύροι πρόσφυγες απεργοί πείνας λόγω της απόφασης που λήφθηκε να απομακρυνθούν 70 παιδιά και οι γυναίκες που βρίσκονταν εκεί και είναι σε άσχημη κατάσταση και να μεταφερθούν με λεωφορείο (το οποίο εντέλει δεν εμφανίστηκε ποτέ) σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων της Αρχιεπισκοπής.

Οι Σύροι πρόσφυγες που εδώ και ημέρες έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας με σύνθημα «με διαβατήρια και όλοι μαζί» ζητούν την παροχή διαβατηρίων σε όλους. Αναμένεται λεωφορείο το οποίο θα μεταφέρει περίπου 30 γυναίκες και παιδιά, που χρήζουν ιατρικής βοήθειας, στα κέντρα φιλοξενίας της Αρχιεπισκοπής. Στην πλατεία βρίσκεται μαζί τους και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο οποίος συνεχίζει την απεργία πείνας.

Το υπουργείο Εσωτερικών διαμηνύει μέσω του γ.γ. γραμματέα, Άγγελου Συρίγου, πως ο μόνος τρόπος για να πάρουν οι Σύροι πρόσφυγες τα ταξιδιωτικά έγγραφα που αιτούνται, είναι να υποβάλλουν αίτηση για άσυλο. Από τη δική τους πλευρά, οι Σύροι, αρνούνται να συναινέσουν σε αυτήν την πρακτική.

Η εκπρόσωπος του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης  Προσφύγων και Μεταναστών, Γιάννα Κούρτοβικ, τόνισε ότι αυτό που θέλουν οι Σύροι πρόσφυγες είναι «να εφαρμοστεί η ευρωπαϊκή οδηγία που ισχύει και στην χώρα μας μέσω Προεδρικού Διατάγματος, σύμφωνα με την οποία σε περιπτώσεις μαζικής εισροής θυμάτων από ένοπλες συρράξεις στην χώρα προέλευσής τους, εφαρμόζεται καθεστώς προσωρινής προστασίας από την χώρα εισαγωγής, χωρίς να δεσμεύονται με άσυλο από αυτήν».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.