ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Social Media

Ενισχύονται οι αναφορές στον Γ. Παπανδρέου στo διαδίκτυο

Αυξάνονται καθημερινά οι αναφορές στον Γιώργο Παπανδρέου τόσο στα web sites και τα blogs όσο και στα social media, το τελευταίο μήνα καθώς η πιθανή δημιουργία νέου κόμματος έχει μπει για τα καλά στο δημόσιο διάλογο.

Ηδη από τα τέλη Νοεμβρίου οι χρήστες του διαδικτύου αυξάνουν τις αναφορές τους στον πρώην πρωθυπουργό ενώ με τον ίδιο ρυθμό αυξάνονται και τα σχετικά δημοσιεύματα στα ψηφιακά Μέσα, σύμφωνα με την Brandwatch η οποία καταγράφει το σύνολο των δημοσιευμάτων, μηνυμάτων και σχολίων στο διαδίκτυο.
Η αύξηση του "θορύβου" σε σχέση με τον Γιώργο Παπανδρέου ξεκινάει, ουσιαστικά, την ημέρα της συνάντησής του με τον Ευ. Βενιζέλο και την δημοσίευση της επιστολής του με τις θέσεις του για την πορεία του ΠΑΣΟΚ όπου πρότεινε συνέδριο και εκλογή νέου προέδρου (περίπου 5.000 αναφορές στο διάστημα 21-24 Νοεμβρίου).
Σχετική αύξηση παρουσιάζουν και οι αναφορές στον Ευ. Βενιζέλο όμως ο κύριος όγκος τους δεν αφορά τόσο τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ όσο τη δραστηριότητά του ως εταίρου της κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών, σε αντίθεση με τον Γ. Παπανδρέου όπου το σύνολο των αναφορών έχουν να κάνουν με το μέλλον της κεντραριστεράς και το νέο κόμμα.
Περίπου 1.700 αναφορές στον Γ. Παπανδρέου υπήρξαν στις 11 Δεκεμβρίου όταν σε δήλωσή του επισήμανε την ανάγκη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τη βουλή ενώ είχε ταχθεί υπέρ της συγκρότησης κυβέρνησης συνεννόησης με προοδευτικό πρόσημο.
Από το σύνολο των αναφορών, ένα 40% έχει ουδέτερο πρόσημο ενώ τα αρνητικά και τα θετικά δημοσιεύματα και σχόλια είναι μοιρασμένα.
Γεγονός είναι πάντως ότι ο πρώην πρωθυπουργός επανέρχεται δυναμικά στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου όπως αυτός διεξάγεται στα Νέα Μέσα.

Ο πίνακας των αναφορών στον Γ. Παπανδρέου και στον Ευ. Βενιζέλο τις τελευταίες 30 ημέρες με στοιχεία από την Brandwatch:
chart_from_30 Nov_to_30 Dec_500px

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.