ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΠΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ...

Εν όψει νέου κόμματος - Κινήματος από τον Γ. Παπανδρέου, εκτός από τον Β. Βενιζέλο και οι Α. Λοβέρδος, Λ. Γρηγοράκος, Γ. Μανιάτης, Φ. Γεννηματά, Ε. Χριστοφιλοπούλου, Χρ. Πρωτόπαππας, Κ. Σκανδαλίδης, Π. Κουκουλόπουλος κ.λ.π., εξανίστανται. Η "γραμμή τους": Δεν δικαιούται να το κάνει, θα είναι διασπαστής, θέλουμε ενότητα.

Ποιά ενότητα εννοούν; Προφανώς την ενότητα των αξιωματούχων, των δελφίνων, των κρατιστών και εξουσιαστών, δηλαδή μιά ενότητα χωρίς πολιτικούς και ιδεολογικούς δεσμούς, μιά ενότητα επίπλαστη στο όνομα της "υπευθυνότητας" και της (δικής τους) εξουσίας.

Μιλούν για ενότητα την ίδια ώρα που "σκοτώνονται" μεταξύ τους για τη διαδοχή του Βενιζέλου, για το που θα είναι υποψήφιοι και ποιός θα βγεί βουλευτής κάνοντας "deals" με τον αρχηγό με αντάλλαγμα την στήριξή τους, υπονομεύοντας, στις κατ' ιδίαν συνομιλίες τους, ο ένας τον άλλον.

Κατάντια. Αυτών που γι' αλλού κι αλλοιώς ξεκίνησαν και που εδώ και χρόνια έγιναν εραστές αξιωμάτων με βασικό μέλημα την εσαεί εξασφάλιση των κυρίαρχων προσωπικών, κομματικών και κρατικών θέσεων και ρόλων. Αυτών που θεωρούν τους πολίτες κουτόφραγκους και χαχόλους. Αυτών που, για την επιβίωσή τους, στηρίζονται στη δύναμη των κυρίαρχων ΜΜΕ κι ολημερίς ασχολούνται με την θετική προβολή τους από αυτά. Αυτών που μιλούν στο όνομα του κόσμου της εργασίας, αλλά οι ίδιοι (τουλάχιστον η συντριπτική πλειοψηφία -υπάρχουν και εξαιρέσεις) ή ποτέ τους δεν εργάσθηκαν ή έχουν ξεχάσει τι σημαίνει "βγάζω λεφτά και διακρίνομαι κοινωνικά μέσα από την, όποια, δουλειά μου".

Και στην αντιπέρα όχθη, την "παπανδρεϊκη", υπάρχουν πολλοί τέτοιοι. Γι' αυτό και ο Γ. Παπανδρέου υποχρεούται -ως ύστατη οφειλή του προς την κοινωνία των πολιτών και το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ, αλλά και ως έμπρακτη αυτοκριτική του (επειδή δεν ανταποκρίθηκε αποτελεσματικά στην απαίτηση "Γιώργο, άλλαξε τα όλα")- να διασπάσει και να εξαφανίσει πολιτικά το μόρφωμα που ακόμη αποκαλείται "ΠΑΣΟΚ".

Το δήθεν "ΠΑΣΟΚ" έπρεπε εδώ και χρόνια να έχει διαλυθεί συνολικά. Από τότε που μετατράπηκε ολοκληρωτικά σε συνασπισμό προσωπικών φιλοδοξιών και συμφερόντων των κάθε λογής και διαφόρων επιπέδων αξιωματούχων της εξουσίας με επιφατική και μόνο εξυπηρέτηση των ώριμων αναγκών και νόμιμων συμφερόντων του λαού. Από τότε που σταμάτησε να επιβάλλει αλλαγές και μεταρρυθμίσεις με προοδευτικό πρόσημο και χαρακτήρα. Από τότε που η ευθυγράμμισή του με τα κατεστημένα συμφέροντα έγινε αρχή και κανόνας για την αυτοεπιβίωσή του μέσω του ανταλλάγματος της στήριξής του από τα διάφορα συστήματα διαπλοκής.

Γι' αυτό ο Γ. Παπανδρέου, ανεξαρτήτως ποσοστού με το οποίο θα εισέλθει στη Βουλή, θα δικαιωθεί μόνον εάν, στον πολιτικό χρόνο μεταξύ των (επερχόμενων) επόμενων και των μεθεπόμενων εκλογών, αφιερωθεί στο καθήκον για σταθερότητα της χώρας και στην κυρίαρχη φροντίδα να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των πολιτών και η οικονομική και κοινωνική καταστροφή τόσων ανθρώπων.

Όμως, ιστορικά και προσωπικά έχει και μιά ακόμη υποχρέωση ζωής και ονόματος. Να αποκαταστήσει την χαμένη τιμή του κοινωνικού ΠΑΣΟΚ και να βάλει τις βάσεις για ένα νέο Κίνημα - έκφραση του σύγχρονου κοινωνικού ριζοσπαστισμού. Ένα Κίνημα που, πρωτίστως και γνήσια, θα εκφράσει τον κόσμο της εργασίας και της ανεργίας, τον κόσμο της υγιούς επιχειρηματικότητας, τους νέους ανθρώπους, αλλά και τους οικονομικά και κοινωνικά κατεστραμμένους 50ρηδες και 60ρηδες, τους απόμαχους της εργασίας που ντρέπονται γιατί δεν έχουν πιά τη δυνατότητα να δίνουν κάθε μήνα, και ιδίως στις γιορτές, δώρα και χαρτζιλίκι στα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Γι' αυτούς τους λόγους πρέπει, και οφείλει, να διασπάσει και να διαλύσει το σημερινό  μόρφωμα που τυπικά συνεχίζει να λέγεται ΠΑΣΟΚ, δικαιώνοντας το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ της ιδρυτικής του διακήρυξης, το ΠΑΣΟΚ των αγώνων και της Αλλαγής.

Αλλά και ευρύτερα: Υποχρεούται και μπορεί να κάνει "μπάχαλο", όχι τη χώρα αλλά το σάπιο και αναξιόπιστο σύστημα εξουσίας, το οποίο κυρίαρχα ευθύνεται για τα αίτια της κρίσης και την ηθική και κοινωνική κατάπτωση της δημόσιας ζωής. Υποχρεούται να το κάνει γιατί αν και διετέλεσε επίλεκτο θεσμικό στέλεχος του καταρρέοντος συστήματος, εν τούτοις διαθέτει αναμφισβήτητη ηθική υπεροχή και αποδεδειγμένα μεταρρυθμιστικές εδραίες πεποιθήσεις.

Υποχρεούται να αναδείξει την υπαιτιότητα της δεξιάς κυβέρνησης Καραμανλή στην χρεωκοπία της χώρας και τις τραγικές ευθύνες της συγκυβέρνησης, μετά τις ευρωεκλογές, που οδήγησαν στην ουσιαστική κατάρρευσή της, κινδυνεύοντας -κι αυτό είναι το σημαντικό- να συμπαρασύρει, από δόλο ή βαρειά αμέλεια, στην κατρακύλα της και τη χώρα.

Ο Γ. Παπανδρέου είναι υπόχρεος έναντι των πολιτών και της δημοκρατίας να πράξει - δράσει για τα παραπάνω. Όμως δεν υποχρεούται μόνον, είναι πλέον φανερό ότι μπορεί κιόλας. Μιά πρώτη δήλωση έκανε, ζητώντας έκτακτο συνέδριο ΠΑΣΟΚ και εκλογή ηγεσίας από τη βάση, και έγινε χαμός κι ακόμη μεγαλύτερος χαμός εν συνεχεία και μέχρι σήμερα.

Ας αποδείξει ότι μπορεί ο φόρτος του ονόματος Παπανδρέου να μην είναι πλέον μόνον συναισθηματικός, αλλά και καθοριστικός για ν' αλλάξουν επιτέλους όλα και ν' ανοίξει δρόμους που θα οδηγήσουν στο "μετά", σε μιά Νέα Ελλάδα, στην οποίαν τις πολιτικές ηγεσίες του ορατού αύριο, σήμερα ουδείς γνωρίζει. Ο εξαγνισμός του πολιτικού κόσμου πρέπει να περάσει μέσα από την συνολική εξαφάνιση των πολλών "αδίκων" και, δυστυχώς, των ολίγων "δικαίων" πολιτικών προσώπων του σήμερα.

Αν ο Γ. Παπανδρέου δικαιωθεί ιστορικά αυτό θα γίνει μόνον εφόσον συμβάλλει αφενός στην "καταστροφή" του κατεστημένου και αφετέρου στην ανάδειξη ενός κοινωνικά δρώντος, με κολλημένα ένσημα, νέου πολιτικού προσωπικού αποφασισμένου και χωρίς ουδεμία εξάρτηση να (ξανα)σηκώσει την Ελλάδα λίγο ψηλότερα...

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Το ως άνω κείμενο μου το είχε στείλει προ ημερών ένας φίλος από τα παλιά, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που εδώ και χρόνια έχει, οικειοθελώς, αποστασιοποιηθεί από τα κομματικά δρώμενα. Δεν το έγραψε, όπως μου είπε, για να το δημοσιεύσω, αλλά για να μου πει τι πιστεύει αυτός ότι πρέπει να κάνει ο Γ. Παπανδρέου σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ και το νέο κόμμα που διάβαζε ότι ετοιμάζεται. Ελπίζω να με συγχωρέσει που το δημοσιεύω χωρίς την άδεια του. Και τον ευχαριστώ που με έβγαλε από τον κόπο να ξενυχτήσω για να γράψω δικό μου άρθρο...

57 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. nikgian 19:31 26/12/2014

  Το ΠΑ. σοκ. του Μπενη και των συνεργατων του μου θυμιζει Ε Κ. του 74 και τη ΝΔ του 80 Εχει επαφη με την κοινωνια;

 2. Αγαπητέ Νίκο αυτή η » δημιουργικη » διάλυση θα μας σώσει!! Επικαλούνται οι «ΚΟΔΗΣΟ»τον Ανδρέα που ενώ του προσέφεραν την Αρχηγία της Εκ έκανε την υπέρβαση δημιουργωντας το κανουργιο.

  Χωρίς τον «τρελλο» του χωριού δεν θα δούμε προκοπή όχι γιατί λέγεται Παπανδρέου αλλά για τις θέσεις του…
  Μέχρι τώρα λέγανε ότι κληρονόμησε το Μαγαζί, τώρα τι θα πούνε?

 3. Επιτέλους! Ως θαύμα Χριστουγέννων μόνο μπορώ να δικαιολογήσω την ευκολία που απέκτησαν δεκάδες πολίτες πλέον, να ομιλούν με θαυμασμό για τον Γιώργο. Επί χρόνια η άθλια και δόλια προπαγάνδα δηλητηρίαζε την κοινωνία και «φίμωνε» τους δημοκρατικούς πολίτες στο να εκφράζουν με γραπτά τους την αλήθεια..
  Τέρμα τα γλέντια ψεύτες!

 4. Αυτοί που διαφωνούσαν και διαφωνούν με τον Γιώργο Παπανδρέου ειναι οι ίδιοι «γυρολόοι» που τώρα είναι στο στρατόπεδο του Ανδρέα Τσίπρα συγνωμη Αλέξη Τσίπρα. Η εξουσία ενώνει ……

 5. <>
  Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε ;;;;;;
  Ποια ηθική έχει αυτός που έχει συζητήσει και έχει κλείσει την βρώμικη δουλεια με τον Στροσ Καν και κορόϊδευε την κοινωνία;;;;;;;

 6. Αγαπητέ Φελνίκο τι γραμμάτια άραγε ξεπληρώνεις; Ειναι δυνατόν να μας οδηγήσεις στην ελπιδα ο άνθρωπος αυτός που κατηντησε καρπαζοεισπράκτορας ολης της Ευρώπης; Το κακέκτυπο αυτό του χαρισματικού πατέρα του; Ο άνθρωπος αυτός υπηρξε ολετήρας για την παράταξη και την χώρα. καταχρέωσε το ΠΑΣΟΚ με 120 εκατομυρια ευρώ χρέη για να κάνει γυμναστήρια κ τζακουζι σε ένα βιοκλιματικό κτίριο. Υπηρξε σκάρτος στην επιλογή συνεργατών ( Μπιρμπίλη, Δρουτσας, Γερουλάνος, Ξυνίδης, Πεταλωτής κ.α. αστείοι). Υποβαθμισε τις οργανώσεις του κόμματος και εξαφάνισε μια σειρά ιστορικά στελέχη. Σπατάλισε ολο το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ για έναν πολιτικά αυτοκτονικό ιδεασμό. Και τώρα κλαιγεται που τον έχει ξεπεράσι η ιστορία. Ε όχι αγαπητέ Φελνικο, εμείς στο ΠΑΣΟΚ δεν δεχόμαστε διασπαστές ακόμη κι αν είναι γιος του Ανδρέα!

  • Αλκης 17:32 26/12/2014

   «…. εξαφάνησε μιά σειρά ιστορικά στελέχη .»
   Κρίμα που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το έργο του !!! Θα το κάνουμε εμείς ! Πίσω από το «παραβάν» !!

  • «Βενιζελικέ» ξέχασες να προσθέσεις στα μειονεκτήματα του γιώργου, ότι έπεσε απ΄το ποδήλατο.
   Λίγη ντροπή δεν κάνει κακό.
   Ο Γιώργος απέδειξε πως είναι ο ΜΌΝΟΣ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ Πολιτικός και γι΄αυτό πολεμήθηκε και πολεμάται τόσο απ΄όλα τα λαμόγια.
   Και βέβαια το σύστημα τρόμαξε όταν επέβαλε στους τραπεζίτες την έκδοση κοινών μετοχών για τα χρήματα της ανακεφαλαιοποίησης και προσφέρθηκε ο βενιζέλος ως άλλο «κάθαρμα του ’65» για να τον βγάλουν απ΄τη μέση.
   Θα πάρεις μια απογοήτευση με την ανακοίνωση του νέου ξε(κινήματος)που θα είναι όλη δική σου. Άκου πασόκος.

  • KT 12:41 27/12/2014

   Σοβαρά ένα γυμναστήριο με τζακούσι στοίχισε 120 εκ. ευρώ!!!
   Ονομάζεις αγνούς και άφθορους πολιτικά αγωνιστές όπως ο Ξυνίδης, Πεταλωτής κλπ αστείους;
   Οι λαϊκισμοί σου φυσικά δεν απευθύνονται σε γνήσιους πασόκους αλλά εξυπηρετούν άλλους σκοπούς αυτούς που σας υπαγορεύει ο αρχηγός σας!!!

 7. Αλκης 16:27 26/12/2014

  Συμφωνώ με την ουσία αυτού του άρθρου.
  Ως απλός πολίτης, στέλεχος ανέκαθεν του ιδιωτικού τομέα, έγινα μέλος του Πασόκ το 2007, όταν διαπίστωσα ότι οι γνωστές πλέον αρχές, ιδέες και πολιτικές προτάσεις του Γιώργου Παπανδρέου συμπίπτουν με τις δικές μου. Η διετία 2009-2011, επιβεβαίωσε την εντυπωσιακή και προοδευτική μεταρρυθμιστική του βούληση και ενίσχυσε την σύμπνοια των απόψεών μας.
  Ολη όμως η τελευταία πενταετία με ανάγκασε να συνειδητοποιήσω και την σημαντικότητα της ποιότητας του «οχήματος». Νομίζω πλέον ότι δεν είναι και τόσο εφικτό, για έναν αποφασισμένο πολιτικό, να συγκρουσθεί επιτυχώς με ένα τόσο «σάπιο κατεστημένο», καβαλόντας ένα εξ ίσου σάπιο «όχημα» , όπως αυτό το σημερινό «μόρφωμα» που λέγεται Πασόκ. Μου θυμίζει κάπως το εγχείρημα της «γκλασνόσκ» του Γκορμπατσώφ.
  Γι αυτό θεωρώ ότι είναι θα είναι αποτελεσματικότερο, να γυρίσει σελίδα ο Γιώργος Παπανδρέου και να ιδρύσει ένα νέο Κίνημα. Οχι μόνο για τον «εξαγνισμό του πολιτικού κόσμου» αλλά και για την εγκαθίδρυση της Νέας μεταπελατειακής Ελλάδας.
  Μπορεί ! και θα τον υποστηρίξω, με όλες μου τις δυνάμεις και μαζί με όλους τους συντρόφους που του αναγνωρίζουν ήθος, εντιμότητα και αποφασιστικότητα .

  • » αν και διετέλεσε επίλεκτο θεσμικό στέλεχος του καταρρέοντος συστήματος, εν τούτοις διαθέτει αναμφισβήτητη ηθική υπεροχή και αποδεδειγμένα μεταρρυθμιστικές εδραίες πεποιθήσεις.»
   Ποιος ο ΓΑΠ ;;;;;;;
   Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε ;;;;;;
   Ποια ηθική έχει αυτός που έχει συζητήσει και έχει κλείσει την βρώμικη δουλεια με τον Στροσ Καν και κορόϊδευε την κοινωνία;;;;;;;

   • Αλκης 17:26 26/12/2014

    Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε ;;;;;;
    ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΨΕΚΑΣΕΙ !!!!!

 8. Έχει θέση μωρέ, στον πολιτικό χάρτη της χώρας αυτός ο Ηλίθιος; Έσαι σοβαρος; Μιλάς σοβαρά που μας κάνεις πολιτική «ανάλυση» με πεθαμένους πολιτικά; Α, στο καλό!

  • KT 12:55 27/12/2014

   Τότε γιατί τρέμουν στην ίδρυση νέου κόμματος από έναν ηλίθιο, όχι μόνο το σημερινό πασοκ μιας κλίκας καρεκλοκένταυρων, αλλά ακόμα και το κόμμα του Τσίπρα;

 9. Ο Γιώργος έχει πληρώσει αρκετά τις κακές συμβουλές αυλοκολάκων, που σήμερα συναυλίζονται με αυτούς που ήθελαν τότε να τον κρεμάσουν. Έφτασε στο σημείο να μην μπορεί να εμφανιστεί ή τουλάχιστον έτσι να παρουσιαζόταν … Σήμερα τον εξωθούν σε ακόμα μεγαλύτερο λάθος … Η επιλογή είναι δική του … Τους ακούει πάλι και καταλήγει συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ ή τους βάζει στην άκρη και προχωρά μαζί με το ενωμένο ΠΑΣΟΚ για το μέλλον.

 10. κ. Φελνίκο. Μέρες που είναι καλά τα γράφετε εις Αθήνας, καλά μιλούν άπαντες περί βάσης, λαού κλπ. Ωραία λόγια, πλην όμως λόγια. Έχετε αναλογιστεί ότι έχει μείνει από το έρμο ΠΑΣΟΚ θα χωριστεί στα δύο και άνθρωποι που πορεύτηκαν μαζί 30 χρόνια θα πάψουν να έχουν καλημέρα; Τι εκφράζει σήμερα ο ΓΑΠ αν όχι έναν συναισθηματισμό κάποιων απλών ανθρώπων στο όνομα του πατρός του;;;; Ποιο είναι ο νέο που θα έρθει, αντί για βενιζελολοβερδοσκανδαλίδηδες θα έχουμε πετσαλνικοκαρχιμάκηδες. Λαμπρά! Οι πρώτοι καρεκλοθήρες οι δεύτεροι ιδεολόγοι!!! Ποιον προσπαθείτε να πείσετε;;;; Ας υποθέσουμε δε πως εισέρχεται ο ΓΑΠ στη βουλή, και εύχομαι να μην εισέλθει το ΠΑΣΟΚ. Τι καινούργιο θα μας φέρει; Τη συγκυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ;;;; Την επιβολή αριστερής στροφής στην Ευρώπη;;;;; Η χειρότερη μορφή απάτης είναι η αυταπάτη κ. Φελνίκο μου. Για τα ιστορικά δε μέλη του χώρου είναι απλώς εξευτελιστικό ένας Παπανδρέου να περιφέρεται από χωρίο εις χωρίο για να μαζέψει 3% και να εισέλθει στη βουλή. Έτσι απλά…

  • Αλκης 16:51 26/12/2014

   Για τα «ιστορικά μέλη του χώρου» είναι εντελώς «εξευτελιστικό» να προσπαθούν να μαζέψουν ψήφους για το «εξευτελιστικό» μόρφωμα, έκτρωμα του Βενιζέλου και της κλίκας του.
   Η βάση του σοσιαλιστικού Κινήματος είμαστε εμείς και θα δείξει πόσοι είμαστε κι αν είμαστε 3% . Θα τα πούμε πίσω από το «παραβάν» και τότε θα φανεί ποιός έχει «αυταπάτες».

   • Αγαπητέ Άλκη. Να στο κάνω λιανά. Στην Αχαΐα ο ΓΑΠ θα πάρει περίπου 10000 ψήφους (με πολύ σπρώξιμο). Αυτό είναι 5%. Στις εκλογές του Μαρτίου, θα πάρει 2000, οι άλλοι 8000 θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι απλά…

  • Costas A. 17:02 26/12/2014

   Εξευτελιστικό ένας Παπανδρέου να περιφέρεται από χωρίο εις χωρίο! Μα αυτός ήταν πάντα και αυτοί ήταν πάντα οι Παπανδρεόυ! Από χωριό σε χωριό φτιάχτηκε το έπος του ΠΑΣΟΚ … από πολίτες που δεν τους γνώριζε ούτε ο θυρωρός τους! Από πολίτες και το νέο κίνημα! Από εμάς, από όλους μας που θέλησαν να μας πείσουν ότι ο ελληνικός λαός είναι όχλος που περιφέρει κρεμάλες στις πλατείας των «εξαφανισμένων»! Από τι άλλο? Από «σοφούς» πρετεντεράκηδες του καναπέ και της metarithmisis?

   Και για το 3% … εκλογές κοντή γιορτή!

  • KT 13:05 27/12/2014

   Η δημοσκόπηση του 3% έγινε από σας ή εκφράζει διακαείς πόθους;

 11. giorgos 14:39 26/12/2014

  ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ ΓΙΩΡΓΟ !!!! ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΟΜΙΑ ΤΕΛΟΣ ! ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΣΥ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΜΗ ΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ . ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΑ ΚΑΘΑΡΗ ΛΟΓΙΚΗ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ .ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΑΙ ……….. ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΜΙΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΧΩΡΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ !!!!!!!! ΚΙΧ, ΛΟΙΠΟΝ !!!

 12. κ.ζ 14:23 26/12/2014

  Συμφωνώ απόλυτα στο οτι ο Γ.Α.Π πρέπει να προχωρήσει σε νέο κόμμα. Πιστεύω οτι έχει και μπορεί να προσφέρει πολλά. Οσο για μερικούς σχολιαστές είτε είναι βαλτοί, είτε είναι τυφλοί, ειτε είναι ανιστόριτοι και ξεχνούν οτι προηγήθηκε η πενταετία Καραμανλή. Εμπρός λοιπόν για κάτι καινούργιο διότι το ΠΑΣΟΚ του ΑΝΔΡΕΑ το διέλυσαν ο ΒΒ και τα εξαπτέρυγά του. Ας αφήσουμε τους περιτούς συναισθηματισμούς συναισθηματισμούς που ιδίως στην πολιτική δεν έχουν θέση.

 13. MITSOS 13:56 26/12/2014

  ARGISE NA TO KANEI TO KOMA!!!!! APO TO 2004 POY PIRE TO DAXTILIDI TIS DIADOXIS KAI EITANE THAMPO OPS LEGANE MERIKOI SINTEOFEI!!!!!!! DISTIXOS EXASE TO POLITIKO TAIMIG!!!!!!!!

 14. Πάμε Γιώργο.Είσαι ο μόνος που έβαλε την πατρίδα πάνω από όλα.Μετά την περίπτωση της Κυπρου, που δεν βρήκε 5 δις και μετά την ξεφτιλα του Πούτιν που ψάχνει δανεικα,είναι για κλάματα όλοι όσοι σε βρίζουν.

 15. φλερυ 12:53 26/12/2014

  το ΠΑΣΟΚ ηταν καποτε μια καποια ελπιδα……που συντομα εγινε εφιαλτης και νομοτελειακα πεθανε……….η ανασταση ενος ζομπι απο το ΓΑΠ που συμετειχε ενεργα σε ολη αυτη τη κατρακυλα και τη λεηλασια αποτελει απλα ανεκδοτο

 16. Συμφωνουμε με το ιστορικο στέλεχος που και αυτο εχει τις ευθυνες του αλλα επισημαίνω οτι στο στρατόπεδο του Γιώργου υπήρξαν ίδιοι και χειρότεροι οι οποίοι στην κατάλληλη στιγμή φάνηκαν ανίκανοι να τον βοηθήσουν. Στην λίστα δεν αναφέρεται ο Χρυσοχοΐδης, αφενός γιατί ξεχωρίζει απο τους αναφερθεντες, αφετέρου ετοιμάζεται να πάει απέναντι.

  • Αλκης 16:36 26/12/2014

   Ο Χρυσοχοϊδης όντως δεν αναφέρεται στην λίστα, διότι προφανώς «ξεχωρίζει». Ηταν αδιάβαστος !!

   • Ευτυχώς ο αδιαβαστος και δυο τρια ιστορικά στελέχη και έζησαν οι κηπουροί σου δυο τρεις στιγμές εξουσίας.

  • KT 13:22 27/12/2014

   Ξεχνάς την προβολή του από το ΜΕΓΑ όταν βιαζόταν να παρουσιάσει τον εαυτό του ως διάδοχο του Παπανδρέου; Τον πούλησε ο φίλος του ο Βενιζέλος και τώρα θυμήθηκε τον Γιώργο; Σε δύσκολες στιγμές όταν έπρεπε να μείνει δίπλα του και να υποστηρίξει τις επιλογές του βιάστηκε να το παίξει αντιμνημονιακός και αδιάβαστος!! Όχι δεν χρειαζόμαστε τέτοιους ανθρώπους στο νέο ξεκίνημα, όταν οι φιλοδοξίες είναι πάνω από τις αρχές και την πατρίδα!!!

 17. freeman 12:19 26/12/2014

  Από τότε που η ευθυγράμμισή του με τα κατεστημένα συμφέροντα έγινε αρχή και κανόνας για την αυτοεπιβίωσή του μέσω του ανταλλάγματος της στήριξής του από τα διάφορα συστήματα διαπλοκής.
  ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΠΟΧΉ ΣΗΜΙΤΗ .

 18. Θανος 12:19 26/12/2014

  Είχε την ευκαιρία και την σπατάλησε. Σωστα αυτά που επισημαίνει ο «φίλος από τα παλιά», αλλά ο «φορέας» της αλλαγής και του επαναπροσδιορισμού, νομοτελειακά δεν μπορεί να έχει βεβαρυμμένο παρελθόν και «ταμπέλα». Στίς οικογενειακές επιχειρήσεις, είναι παρατηρημένο πως η μια γενιά τις δημιουργεί, η δεύτερη τις χαίρεται και η τρίτη τις χρεοκοπεί…

 19. Ποιος θα φέρει το νέο;Αυτός που μας έριξε στο χειρότερο σκοτάδι από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και μετά;Αυτός που ήξερε και οργάνωσε την ένταξη στο Μνημόνιο πριν καν εκλεγεί Πρωθυπουργός;Έλεος…

  • Αλκης 17:21 26/12/2014

   Πολύ σωστά ! Σπάνια διάβασα μία τόσο σωστή διατύπωση για τον Κώστα Καραμανλή !!
   «Πριν καν εκλεγεί πρωθυπουργός», ήξερε και υποσχέθηκε την «επανίδρυση του κράτους» ! την «πάταξη της σπατάλης»! και την «κατάργηση του ΣΔΟΕ» !!!
   Μετά, πνίγηκε στο «βαλτοπαίδι» και με την αποφασιστικότητα του Παυλόπουλου και της παρέας, «μας έριξε στο χειρότερο σκοτάδι από το τέλος του Β»Παγκοσμίου Πολέμου και μετά»!
   Ο αχρείος, την προετοίμασε , την «οργάνωσε την ένταξη στο Μνημόνιο»!
   Μόνο που κουράστηκε κι έφυγε πριν την ολοκλήρωση. Ελεος … τον είχαν και για ΠτΔ !

 20. Α. Ρ. 11:35 26/12/2014

  O Γ.Α.Π. μπορεί να ιδιωτεύσει. Καιρός είναι. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ γιά τα προβλήματά τους (άνεργοι, κλπ).

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.