ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπουργική απόφαση

Προκλητική απόφαση! Άδεια καταστροφής εγγράφων του ΣΔΟΕ δίνει ο Μαυραγάνης

Τη δυνατότητα καταστροφής εγγράφων του ΣΔΟΕ αποκτά μετά από απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως ο ειδικός γραμματέας του σώματος.

Όπως αναφέρεται λοιπόν στο ΦΕΚ 3498/29-12-14 (τεύχος Β’) «Μεταβιβάζουμε στον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) την εξουσία να υπογράφει "Με εντολή Υφυπουργού" έκδοση απόφασης διατήρησης ή καταστροφής εγγράφων και λοιπών στοιχείων των συγκεντρωτικών αρχείων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Σ.Δ.Ο.Ε., κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας Διεύθυνσης.».

Με λίγα λόγια κατόπιν υπουργικής εντολής ο εκάστοτε ειδικός γραμματέας έχει δικαίωμα να καταστρέφει οποιαδήποτε έγγραφα κρίνει χρήσιμο.

Η προκλητική αυτή απόφαση έρχεται λίγες μέρες μετά τη δήλωση-προτροπή του Αλέξη Τσίπρα που είπε «μη διανοηθείτε να πάρετε μαζί σας φεύγοντας ούτε ένα δημόσιο έγγραφο. Μην διανοηθείτε να πειράξετε τίποτα από τους φακέλους στα συρτάρια των υπουργείων». Και κάπου εδώ γεννώνται τα ερωτήματα για ποιο λόγο να καταστρέψει κάποιος δημόσια έγγραφα με τόση ευκολία; και τι μπορεί να φοβάται;

Δείτε την υπουργική απόφαση (πάνω αριστερά στη δεύτερη σελίδα):

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ωραία δημοσιογραφία…. Μπράβο σας! Aπευθύνεστε σε ηλιθίους έχετε την εντύπωση; Εκτός αν ηλιθίους θέλετε για αναγνώστες.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.