ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εν αναμονή της επιστροφής της τρόικας

Βενιζέλος: Κανείς δεν μπορεί να μας επιβάλει μέτρα που σκοτώνουν την ανάπτυξη

Την εκτίμηση πως η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα και θα επιτευχθεί μία συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση ως τις 15 Δεκεμβρίου, έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, λίγες ώρες μετά το ραντεβού του με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου και μιλώντας στη συνεδρίαση της συντονιστικής Γραμματείας της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

Παραδεχόμενος ότι πρόκειται για μία πολύ σκληρή και μακρά, όσο και δύσκολη διαπραγμάτευση με την ΕΕ και το ΔΝΤ, αφού γίνεται σε δύο επίπεδα, τόσο το οικονομικό, όσο και το πολιτικό, ο κ.Βενιζέλος, έστειλε το μήνυμα ότι κανείς δεν μπορεί να επιβάλει μέτρα που σκοτώνουν την ανάπτυξη.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στα σημαντικά επιτεύγματα του ελληνικού λαού αναφορικά με τις επενδύσεις, την ενίσχυση του επιπέδου της εθνικής ανταγωνιστικότητας και τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος και υποστήριξε ότι τώρα που έχει ξεκινήσει η ανάκαμψη, «κανείς δεν μπορεί να μας επιβάλει μέτρα που σκοτώνουν την ανάπτυξη».

Υπογράμμισε ότι ως χώρα, βρισκόμαστε εν αναμονή της επιστροφής της τρόικας και πως υπάρχει δυνατότητα ολοκλήρωσης της συμφωνίας πριν από τις γιορτές. «Δεν μιλάμε για παράταση του προγράμματος, αλλά για τεχνική επέκταση των διαδικασιών», διευκρίνισε αναφορικά με τα περί παράτασης του προγράμματος, επαναλαμβάνοντας κατηγορηματικά ότι «δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας» και σε καμία περίπτωση νέα μείωση μισθών και συντάξεων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.