ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αριστερή Πρωτοβουλία

«Να κερδίσουμε το στοίχημα μιας προοδευτικής Ελλάδας»

Βαριά πάνω τους τη σκιά της κυβερνητικής αποτυχίας σε όλα τα επίπεδα φέρνουν οι τελευταίες εξελίξεις, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Αριστερή Πρωτοβουλία, τονίζοντας πως  η απόφαση Σαμαρά – Βενιζέλου για επίσπευση των διαδικασιών ανάδειξης του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει διπλό στόχο. Από τη μία να εκβιάσει την ψήφο των βουλευτών, προκειμένου να παραταθεί η θητεία της σημερινής κυβερνητικής πλειοψηφίας και από την άλλη να αναβάλλει, για το απαραίτητο χρονικό διάστημα, τη λήψη των νέων οδυνηρών μέτρων που επιβάλλονται από την τρόικα.  

Είναι φανερό πως η χώρα βρίσκεται σε αδιέξοδο. Εκεί που την οδήγησαν οι αυτάρεσκες πολιτικές πρακτικές μικρών και ανίκανων πολιτικών, που έβαλαν στη ζυγαριά την προσωπική τους φιλοδοξία, το «εγώ» τους και την αδυναμία τους να σχεδιάσουν, να οργανώσουν και να απαιτήσουν, υπογραμμίζει η Αριστερή Πρωτοβουλία, που αναφερόμενη στο πρόσωπο του Σταύρου Δήμα, υποστηρίζει πως η επιλογή ενός σκληρά κομματικού υποψηφίου (αντιπρόεδρος της ΝΔ) για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, από κοινού από το σημερινό ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, είναι ενδεικτική και των αδιεξόδων τους αλλά και της εξαρτημένης σχέσης τους.

«Γίνεται περισσότερο φανερή από ποτέ η αναγκαιότητα ύπαρξης ενός πραγματικά προοδευτικού σοσιαλιστικού κινήματος, που θα μπορέσει να δώσει και το όραμα για την Ελλάδα του μέλλοντος αλλά και την ελπίδα στο λαό. Ελπίδα που τη στέρησαν όσοι πρόδωσαν τις αρχές του και ασπάστηκαν τον παλαιοκομματισμό και τη συντήρηση σαν νέα  ''θρησκεία''» αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

«Οι προβληματισμοί, οι ανησυχίες, οι ενστάσεις και οι αγωνίες των προδομένων φίλων και μελών του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να βρουν έκφραση και να αποτελέσουν την κυρίαρχη συνιστώσα της μεγάλης Αλλαγής που πραγματικά έχει ανάγκη και ο λαός και ο τόπος. Πρέπει να ανταποκριθούμε ΤΩΡΑ στις απαιτήσεις και τα όνειρα του κόσμου της εργασίας και των μη προνομιούχων τάξεων, που ξεπερνούν τις προσωπικές φιλοδοξίες και συναντούν την ιστορική εξέλιξη και μας τοποθετούν απέναντι στο σημερινό πολιτικό σκηνικό σαν δημοκράτες, σαν προοδευτικούς πολίτες, σαν κοινωνικούς αγωνιστές.Θα είμαστε παρόντες με όλες μας τις δυνάμεις.Η ιστορία άνοιξε ένα μεγάλο στοίχημα με τη χώρα και είμαστε αποφασισμένοι να το κερδίσουμε», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.