ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στρατηγική διάψευσης των «Κασσάνδρων» έχει ο Γιώργος

Ανοίκειο πόλεμο στο Κίνημα κηρύσσει το ΠΑΣΟΚ

Σε ανοίκειο πόλεμο εναντίον του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών προβαίνει το ΠΑΣΟΚ, που βλέποντας ψηφοφόρους του να εγκαταλείπουν το κόμμα, οδηγούμενοι στον νέο φορέα του Γιώργου Παπανδρέου, αναζητούν λύση σε εφευρήματα τύπου «χαμένης ψήφου» και άλλα περί προτάσεων Παπανδρέου στον Ευάγγελο Βενιζέλο στο παρελθόν για την πρωθυπουργία της χώρας.

Στο «παιχνίδι» μπαίνουν εν τω μεταξύ οι αιχμές για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ όπως τα παρέλαβε ο νυν πρόεδρός του φτάνοντας στην Χαριλάου Τρικούπη (σ.σ. στην Ιπποκράτους τότε), ενώ δεν λείπουν και οι προσπάθειες «οικειοποίησης» του Ανδρέα Παπανδρέου, που «ήταν ένας» και «δεν μπορεί να μετενσαρκωθεί», όπως λένε, με παράλληλες παραινέσεις προς το εκλογικό σώμα να δώσει σημασία στο «μικρό όνομα» μεταξύ Ανδρέα και Γιώργου Παπανδρέου.

Την απάντηση στον «πανικό» της Χαριλάου Τρικούπη, έδωσε με τον δέοντα τρόπο ο υποψήφιος βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Φίλιππος Σαχινίδης, θυμίζοντας (Αθήνα 9,84) ότι η μείωση της δύναμης του ΠΑΣΟΚ δεν προκλήθηκε από τη δημιουργία του Κινήματος.

«Ξεκινώντας από το 12,5% του Ιουνίου του 2012, μετά μέσω της προσπάθειας της ΕΛΙΑΣ, που πήγαμε στο 8% και βεβαίως δημοσκοπικά από την ημέρα των ευρωεκλογών και μετά –και πολύ πριν αναληφθεί οποιαδήποτε πρωτοβουλία για τη δημιουργία του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών- οι δημοκοπικές καταγραφές έφερναν τότε τον ιστορικό αυτό χώρο να κινείται στις τάξεις του 5, 4, 4,5%», είπε, «άρα η προσπάθεια να μετατεθούν ευθύνες στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών για τη δημοσκοπική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ είναι ξένες προς τη δική μας πρωτοβουλία».

Ο ίδιος μίλησε για μία «πράξη λύτρωσης» και δημιουργικής ρήξης με το κομματικό κατεστημένο που έχει ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση δυνάμεων που είχαν αποστασιοποιηθεί, δηλώνοντας πως πηγαίνουν και τους λένε ότι «τώρα έχουμε το δικό μας σπίτι, τώρα έχουμε το δικό μας κόμμα, το οποίο μας επιτρέπει να εκφραστούμε πολιτικά».

Αυτή ακριβώς είναι και η τακτική του Κινήματος. Εκτιμώντας ότι κύρια δεξαμενή ψηφοφόρων του Κινήματος είναι οι αναποφάσιστοι από τον χώρο της Κεντροαριστεράς που ψήφισαν μικρότερα κόμματα στις τελευταίες εκλογές, αναμένεται τις επόμενες μέρες να απευθυνθούν πρωτίστως σε αυτούς.

Μιλώντας με γεγονότα και παρουσιάζοντας τις θέσεις τους, αλλά και τη λογική του Κινήματος για την επόμενη μέρα, κάνουν λόγο για διασφάλιση της συμμετοχής της χώρας στην ευρωζώνη, προετοιμασία μίας ασφαλούς και οριστικής εξόδου από το πρόγραμμα προσαρμογής, κατάθεση ενός Εθνικού Σχεδίου Προοδευτικών Μεταρρυθμίσεων κ.ο.κ., στοχεύουν στην πλήρη διάψευση των δημοσκοπήσεων –όσο και των πολιτικών Κασσάνδρων- που τους θέλουν εκτός Βουλής.

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Sakis 1:17 19/01/2015

    Ο Σαχινίδης πού κολλάει ρε πατριώτη;

  2. Μ.Φ. 14:48 17/01/2015

    ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ ……….ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΖΗΤΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΝΤΟ ΤΟΥ……..ΝΑ΄ΤΑΝΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ…………..

  3. giorgos 8:14 17/01/2015

    Παπαδημος, Χαρδουβελης, Στουρναρας, Σαχινιδης κτλ. 10 χρόνια μετά, το σύστημα Σημίτη αλλάζει προβιές και ακόμα κυβερνάει

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.