ΚΟΣΜΟΣ

Και οι ρατσιστικές διαδηλώσεις του PEGIDA

Δολοφονημένος βρέθηκε 20χρονος πρόσφυγας στη Δρέσδη

Νεκρός με τραύματα από μαχαίρι βρέθηκε ένας 20χρονος πρόσφυγας από την Ερυθραία στη Δρέσδη, εγκληματική ενέργεια για την οποία διεξάγεται μεγάλη έρευνα από τις γερμανικές αρχές.

Η εισαγγελία της Σαξονίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ο άνδρας βρέθηκε νεκρός σε έναν δρόμο στη Δρέσδη το πρωί χθες Τρίτη. Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας απέφυγε να κάνει σχόλια, ωστόσο εισαγγελείς δήλωσαν ότι 25 ερευνητές της αστυνομίας έχουν αναλάβει να εξιχνιάσουν την υπόθεση.

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι κάτοικοι είχαν δει τον άνδρα αυτό, ζωντανό, το απόγευμα της Δευτέρας. Μια εφημερίδα γράφει ότι η Γιουλιάνε Νάγκελ, στέλεχος του κόμματος Die Linke, απηύθυνε έκκληση στις αρχές να εντείνουν τις προσπάθειές τους να εξιχνιάσουν την υπόθεση και να προσδιορίσουν εάν πρόκειται για μια πράξη ρατσιστικής βίας.

Η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρει σε άρθρο της ότι περίπου 100 άνθρωποι διαδήλωσαν όταν η αστυνομία επιβεβαίωσε πως ο άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, έπεσε θύμα βίαιου εγκλήματος. Η εφημερίδα ανέφερε επίσης ότι η δήμαρχος της πόλης Χέλμα Ορός δήλωσε συγκλονισμένη από την είδηση.

Τουλάχιστον 25.000 άνθρωποι – αριθμός χωρίς προηγούμενο – συμμετείχαν στη διαδήλωση του PEGIDA («Πατριώτες Ευρωπαίοι κατά του Εξισλαμισμού της Δύσης») τη Δευτέρα στη Δρέσδη, μετά την επίθεση στη γαλλική εφημερίδα Charlie Hebdo στο Παρίσι.

Οι διαδηλώσεις στη Δρέσδη ξεκίνησαν τον Οκτώβριο ως τοπικές συγκεντρώσεις ενάντια στη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων για την υποδοχή προσφύγων και σε αυτές συμμετέχουν όλο και περισσότεροι, ενώ έχουν υπάρξει επίσης ογκώδεις αντιδιαδηλώσει

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.