ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ρόλος των Δραγασάκη,Φλαμπουράρη, Νικολούδη και Παππά

Κάθε εβδομάδα θα συνεδριάζει το 15μελές Κυβερνητικό Συμβούλιο

Ικανοποίηση για το τελικό αποτέλεσμα, παρά τα στενά χρονικά περιθώρια, εκφράζουν κυβερνητικές πηγές για τον σχηματισμό κυβέρνησης, κάτι που όπως αναφέρουν, οφείλεται στην λεπτομερή προετοιμασία που είχε προηγηθεί αρκετό διάστημα πριν από τις εκλογές.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους οι δεσμεύσεις τηρήθηκαν και έτσι σχηματίστηκε κυβέρνηση με 10 αντί 18 υπουργεία, με 13 υπουργούς αντί 19 και με 5 υφυπουργούς αντί για 20.

Αυτό το μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα «που δεν μπόρεσαν να κάνουν τόσα χρόνια, το κάναμε σε μια μέρα», ανέφεραν οι ίδιες πηγές τονίζοντας ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί την αρχή της αναγκαίας μεταρρύθμισης του κράτους. Έτσι, προσθέτουν, διαμορφώθηκε ένα 15μελές Κυβερνητικό Συμβούλιο αντί για κυβερνητική επιτροπή, που θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα και το οποίο θα συγκροτούν ο πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και οι 13 υπουργοί.

Για τον ρόλο του Γιάννη Δραγασάκη, οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα έχει την ευθύνη του συντονισμού των οικονομικών υπουργείων και θα προεδρεύει στο Ε.ΣΥ.ΟΙ.Π. (Εθνικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής), αλλά και της Εθνικής Επιτροπής Διαπραγμάτευσης.

Ο υπουργός Επικρατείας με ευθύνη τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης με υφυπουργό τον Τέρενς Κουίκ, θα εποπτεύουν τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού.

Επίσης, ο υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς κ. Νικολούδης εποπτεύει τους Ελεγκτικούς Μηχανισμούς Δημόσιας Διοίκησης, ενώ ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς εποπτεύει τη Γ.Γ. Πρωθυπουργού και τη Γ.Γ. Μέσων Ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.