ΚΟΣΜΟΣ

Έκοψε το ηλεκτρονικό βραχιόλι παρακολούθησης

Ο Αλεξέι Ναβάλνι ανακοίνωσε στο blog του ότι δεν θα συμμορφωθεί με τον κατ' οίκον περιορισμό

Ο πολέμιος του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι δήλωσε σήμερα με ανάρτησή του στο προσωπικό του blog ότι δεν θα συμμορφώνεται πλέον με τους όρους του κατ 'οίκον περιορισμού που του έχουν επιβληθεί ενώ έβγαλε το ειδικό ηλεκτρονικό βραχιολάκι που είναι υποχρεωμένος να φέρει μετά την καταδίκη του και με το οποίο οι αρχές ελέγχουν τις κινήσεις του.

«Αρνούμαι να συμμορφωθώ με τις απαιτήσεις της παράνομης κράτησης μου σε κατ' οίκον περιορισμό. Το βραχιόλι καταβάλλοντας προσπάθεια το έκοψα με το ψαλίδι της κουζίνας», έγραψε στο προσωπικό του ιστολόγιο αναρτώντας και μια φωτογραφία του βραχιολιού, με το οποίο οι αρχές ελέγχουν τις κινήσεις του.

Ο Ναβάλνι ο οποίος ηγήθηκε των μαζικών διαδηλώσεων κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν πριν από τρία χρόνια, καταδικάστηκε την προτελευταία ημέρα του 2014 σε φυλάκιση 3,5 ετών με αναστολή, για υπεξαίρεση ενώ ο συγκατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση και αδερφός του Όλεγκ, κρίθηκε ένοχος και οδηγήθηκε στη φυλακή. Ο Αλεξέι Ναβάλνι που έκτοτε τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό τον οποίο έχει παραβιάσει ήδη, έγραψε στο προσωπικό του blog ότι είναι ίσως ο μοναδικός άνθρωπος στη ρωσική νομική ιστορία που τελεί σε κατ' οίκον περιορισμό μετά την καταδίκη του.

«Είναι ανόητο να καυχιέμαι, αλλά είμαι ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία των ρωσικών δικαστηρίων που βρίσκεται σε κατ 'οίκον περιορισμό μετά την ετυμηγορία», ανέφερε στο blog του. Όπως έγραψε επίσης ο Ναβάλνι δεν σκοπεύει να ταξιδέψει μακριά από τη Ρωσία.

Οι αδελφοί Ναβάλνι κατηγορούνται ότι υπεξαίρεσαν 30 εκατομμύρια ρούβλια (περίπου 500.000 δολάρια σύμφωνα με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες) από δύο εταιρείες, περιλαμβανομένης μίας θυγατρικής της γαλλικής εταιρείας φυτικών καλλυντικών Yves Rocher την περίοδο 2008-2012. Ο Ναβάλνι ηγήθηκε των μαζικών διαδηλώσεων το χειμώνα του 2011-12, που συγκέντρωσαν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στους δρόμους της Μόσχας και πολλών άλλων μεγάλων πόλεις της Ρωσίας οι οποίοι διαμαρτύρονταν κατά της διαφθοράς και της κατά αυτούς εκλογικής νοθείας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.