ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η νέα νοοτροπία που χρειάζεται η Ελλάδα  

Μετά από 2,5 χρόνια μιας πολιτικής που δεν μας σεβάστηκε, μετά από 2,5 χρόνια βαρβαρότητας, τώρα τον λόγο έχουμε οι πολίτες. Η ελληνική κοινωνία μέσω του ΣΥΡΙΖΑ λέει κάτι αυτονόητο. Δεν υπάρχει τίποτα πιο εύλογο και νηφάλιο από το αίτημα για αλλαγή πορείας σήμερα, μετά από 5 χρόνια εφαρμογής μιας καταστροφικής και αναποτελεσματικής πολιτικής. Οτιδήποτε άλλο πλήττει ευθέως τον αυτοσεβασμό μας ως κοινωνία.

Ακούμε ότι η Ελλάδα βγαίνει από το τέλμα. Όμως, καμιά κοινωνία όπου εφαρμόστηκαν τα ίδια, είτε στην ανατολική ευρώπη είτε και αλλού δεν συνήλθε ποτέ: πτώση του προσδόκιμου ζωής και του μορφωτικού επιπέδου, κοινωνική εξαθλίωση και παρακμή.

Ακούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δύο επιλογές: υποταγή ή καταστροφή. Στην πραγματικότητα εκβιάζουν τον ελληνικό λαό ότι αν ζητήσει αξιοπρέπεια και σεβασμό τότε θα τον καταστρέψουν. Δημαγωγούν και τρομοκρατούν για να δικαιολογήσουν τη δική τους μνημονιακή πολιτική επιλογή. Ωστόσο, όταν ένας λαός πει το αυτονόητο και απειληθεί τότε δύο φορές πρέπει να σηκώσει το ανάστημά του. Ένα τέτοιος εκβιασμός είναι προσωπική προσβολή για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα.

Ακούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει μόνο την εξουσία και τάζει τα πάντα. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν έξω από το “πάρτυ” αυτών που τάχα “νοιάζονται”. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από ανθρώπους που νοιάζονται για αυτή την κοινωνία γιατί μόνο αυτή έχουν. Γι' αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα θα ρωτάει τον ελληνικό λαό και δεν πρόκειται να τον προδώσει σε κλειστά δωμάτια.

Μας έλεγαν ότι τα μνημόνια θα αντιμετωπίσουν τη διαφθορά και τις πελατειακές σχέσεις. 5 χρόνια μετά έχουν καταργηθεί μόνο δικαιώματα ενώ έχει γιγαντωθεί η νοοτροπία των “κολλητών” και των “αεριτζήδων”. Υπάρχει άλλη νοοτροπία διοίκησης; Υπάρχει. Δείτε τι κάνει η Δούρου στην Περιφάερεια Αττικής. Αντιστέκεται στη δήθεν αξιολόγηση που ξεκληρίζει το δημόσιο, αλλά διώχνει τους επίορκους επειδή αυτό επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον. Δεν επιλέγει η ίδια τους υπαλλήλους που θα λάβουν το εκλογικό επίδομα για να αποκτήσει “κολλητούς”, αλλά για πρώτη φορά θα γίνει κλήρωση ώστε όλοι οι υπάλληλοι να είναι ίσοι. Αυτή είναι η διαφορετική νοοτροπία που χρειάζεται η Ελλάδα και πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ιστορικές στιγμές τις μεγάλες επιλογές τις κάνει ο λαός με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Σε αυτές τις εκλογές τις “επιπολαιότητες” θα τις πληρώσουμε πολύ ακριβά. Ο καθένας μας αναμετριέται με τον εαυτό του, τις αξίες και την ηθική του. Για να αξιώσουμε σεβασμό από τους πιστωτές πρέπει πρώτα να έχουμε κατακτήσει τον αυτοσεβασμό μας. Μια κοινωνία που σέβεται η ίδια πρώτα και κύρια τον εαυτό της είναι μια κοινωνία που έχει ήδη κερδίσει.

Ανδρέας Καρίτζης

Υποψήφιος Βουλευτής Β Αθηνων με τον ΣΥΡΙΖΑ

Συγγραφέας του βιβλίου “Λογική και Μέθοδος μιας Αριστερής Κυβέρνησης”, εκδ. Νήσος

blog: karitzis.wordpress.com

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.