ΕΚΛΟΓΕΣ 2015

Ομιλία στο κατάμεστο γήπεδο ΕΑΠ στην Πάτρα

Γ. Παπανδρέου: Η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο για βαθιές αλλαγές, όχι εξοντωτική λιτότητα

Στο κατάμεστο κλειστό γήπεδο ΕΑΠ στην Πάτρα, μίλησε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου, από όπου κάλεσε τους πολίτες να δώσουν την ώθηση ώστε να μπει στη Βουλή μία νέα πολιτική δύναμη. «Στις 25 του Γενάρη, με το δικό σας πάθος θα μπει στη Βουλή μία νέα πολιτική δύναμη», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπανδρέου εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων, τόνισε ότι «οι αξίες των Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα είναι μέσα στο Κοινοβούλιο».

«Απόψε μιλάει η Αχαΐα», διαμήνυσε ο Γιώργος Παπανδρέου, ευχαριστώντας τους υποστηρικτές του νέους κόμματος.

Όπως είπε, «Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη στήριξή σας στο νέο μας ξεκίνημα. Δύσκολα βρίσκω λόγια να περιγράψω τι αισθάνομαι. Στην Αχαία μας. Την γενέτειρα του Γεωργίου Παπανδρέου».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως «πήρα και αποφάσεις που πόνεσαν και όσους δεν έφταιγαν για τα χάλια της χώρας. Αποφάσεις ενάντια και στα δικά μου πιστεύω. Στις δικές μας αξίες», επισημαίνοντας ότι η «Η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο για βαθιές αλλαγές, όχι εξοντωτική λιτότητα»

 

«Μην αφήσετε κανέναν πια να ρίχνει λάσπη»

«Εμείς, δεν ντρεπόμαστε - μην αφήσετε κανέναν πια να ρίχνει λάσπη, να θέλει να νιώσουμε ενοχές. Γιατί εμείς το μόνο που κάναμε, ήταν το πατριωτικό μας καθήκον», είπε επίσης ο κ. Παπανδρέου.

Επιπλέον, επιτέθηκε στην κυβέρνηση, λέγοντας πως είχαν ευκαιρία να βγούμε από τα Μνημόνια, αλλά «απέτυχαν. Τα έκαναν μαντάρα. Σκηνοθέτησαν και αυτοί τη φυγή τους. Πέταξαν την καυτή πατάτα στον όποιο επόμενο», κατηγορώντας την πως «βύθισαν και πάλι τον τόπο στην ανασφάλεια, παίζοντας μικροκομματικά παιχνίδια στην πλάτη της χώρας και της ελληνικής οικογένειας».

«Εμείς, είμαστε απέναντι στην συντηρητική δεξιά ηγεσία και όσους ταυτίστηκαν μαζί της -  
αντί να συνεργαστούν επί ίσοις όροις. Αλλά και απέναντι στην αριστερή συντήρηση», πρόσθεσε και συμπλήρωσε πως «είμαστε ιδεολογικά απέναντι και σε όσους υπηρετούν την πελατειακή λογική, σε όσους υπηρετούν ένα συγκεντρωτικό κομματικό κρατισμό».

«Οριστική ρήξη με τη διαπλοκή»

Ο κ. Παπανδρέου, υπογράμμισε ακόμα, το Κίνημα πρεσβεύει να τη θέληση για «οριστική ρήξη με τη διαπλοκή, τη διαφθορά, το πελατειακό σύστημα που βούλιαξε τη χώρα» και πως κάθε ψήφος Κίνημα είναι ψήφος ευθύνης για το μέλλον της χώρας,  για την αυτονομία της πολιτικής,  ευρύτερες συναινέσεις, εγγύηση για κυβερνητικές συνεργασίες «με ξεκάθαρο, αδιαπραγμάτευτο προοδευτικό πλαίσιο», ξεκαθαρίζοντας ότι σίγουρα δεν θα γίνει ουραγός μιας δεξιάς πολιτικής και κυβέρνησης.

Ο κ. Παπανδρέου περιέγραψε τι θα κάνει την επόμενη μέρα δηλαδή «όχι  συγκυβέρνηση με Σαμαρά» και καταρτίζοντας ένα σχέδιο που περιέχει «προοδευτικές δομικές μεταρρυθμίσεις  και να τεθεί σε δημοψήφισμα».

«Το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας για το χρέος και το πρόγραμμα προσαρμογής, η λύση για να μπει οριστικό τέλος στην λιτότητα και την ανασφάλεια, να βασίζεται σε ένα δικό μας Ελληνικό Σχέδιο με βαθιές αλλαγές στο κράτος και την οικονομία,και να έχει τη γνώμη και την απόφαση του Ελληνικού λαού.Να έχει την υπογραφή του λαού μέσα από την δημοκρατική διαδικασία ενός δημοψηφίσματος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Παράλληλα, επανέλαβε τους λόγους που χρειάζεται το δημοψήφισμα:

Πρώτον, γιατί είναι το πιο ουσιαστικό διαπραγματευτικό χαρτί οποιασδήποτε ελληνικής κυβέρνησης.

Δεύτερον γιατί θα εγγυάται ότι καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα φέρει μέτρα και πολιτικές που αποτελούν νέα βάρη ή θα αποσταθεροποιούν την χώρα.

Και τρίτον, γιατί κανένα Σχέδιο,  κανένα Πρόγραμμα, καμία λύση,  όσο καλή κι αν είναι, δεν θα έχει πραγματική επιτυχία, αν ο Ελληνικός λαός δεν την αισθανθεί δική του.

Σχετικά για το «λεφτά υπάρχουν» επανέλαβε ότι υπάρχουν αν «αλλάξουμε τις δομές, αν υπάρχει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, αν φτιάξουμε ένα διαφανές δημόσιο που υπηρετεί τον πολίτη, τον συνταξιούχο, τον άνεργο, την οικογένεια και όχι τα διάφορα ισχυρά συμφέροντα».

11

22

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ej.and 0:47 24/01/2015

    ΣΕ ΠΗΡΑΝ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΕ.

    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΩΛΗΝΑ. ΟΙ ΚΗΠΟΥΡΟΙ ΚΑΙ…….. ΟΙ ΞΥΛΟΥΡΓΟΙ.

    ΚΡΙΜΑ. ΑΞΙΖΕΣ ΠΙΟ ΚΑΛΑ.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.