ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Σκαρφαλώνει σε χρόνο dt τεχνητό βράχο

Ορειβάτης ετών ...87 σπάει όλα τα ρεκόρ

Ο Μλάντεν Τοντόροβιτς από την πόλη Βρνιάτσκα Μπάνια της Σερβίας είναι ο γηραιότερος εν ενεργεία ορειβάτης στην Ευρώπη και σε ηλικία 87 ετών σκαρφαλώνει έναν τεχνητό βράχο, ύψους 14 μέτρων, στον εκπληκτικό χρόνο των 40 δευτερολέπτων!

Όλα άρχισαν πριν από δύο χρόνια, όταν ο Τοντόροβιτς είδε μια ομάδα νέων να σκαρφαλώνει έναν τεχνητό βράχο στη Βρνιάτσκα Μπάνια. Πλησίασε, λοιπόν, τον προπονητή τους και τον ρώτησε, εάν μπορεί να σκαρφαλώσει και ο ίδιος. Όταν ο προπονητής είδε την ευκολία με την οποία ο 85χρονος τότε ορειβάτης σκαρφάλωνε, τού πρότεινε να γίνει μέλος της ομάδας.

Όπως λέει ο Μλάντεν Τοντόροβιτς στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug, ξεκίνησε να λαμβάνει μέρος, προ διετίας, σε διάφορους διαγωνισμούς και να κερδίζει τον έναν μετά τον άλλον, στην κατηγορία των βετεράνων, αφήνοντας πίσω του ορειβάτες ακόμη και 40 χρόνια μικρότερους από τον ίδιο.

Παρόλο που δεν έχει κάποια ειδική συμβουλή προς τους νεότερους για το τι θα πρέπει να κάνουν προκειμένου να είναι σε φόρμα, τούς παροτρύνει να ασκούνται είτε σε κάποιο γυμναστήριο είτε ακόμη και στο σπίτι. Ο Μλάντεν Τοντόροβιτς ξεκίνησε τις ορειβατικές του... περιπέτειες στην τρυφερή ηλικία των τριών ετών, έχοντας ιδιαίτερη αδυναμία στο σκαρφάλωμα δέντρων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.