ΚΟΣΜΟΣ

Σοβαροί τραυματισμοί - Ο δράστης συνελήφθη

Παλαιστίνιος μαχαίρωσε εννέα Ισραηλινούς σε λεωφορείο στο Τελ Αβίβ

Κρατώντας μαχαίρι, ένας 23χρονος Παλαιστίνιος επιτέθηκε και τραυμάτισε τουλάχιστον εννέα επιβάτες λεωφορείου στο κέντρο του Τελ Αβίβ. Ο δράστης εξουδετερώθηκε από τα πυρά των Ισραηλινών αστυνομικών και συνελήφθη τραυματισμένος.

Πέντε επιβάτες έχουν τραυματιστεί σοβαρά και τέσσερις φέρουν ελαφρύτερα τραύματα. Επτά νοσηλεύονται, σύμφωνα με γιατρό του νοσοκομείου Ισίλοφ του Τελ Αβίβ.

«Λίγο αφού επιβιβάσθηκε στο λεωφορείο, ο δράστης επιτέθηκε και μαχαίρωσε τον οδηγό πολλές φορές, αλλά ο οδηγός αντέδρασε εκπληκτικά, διότι αντιστάθηκε και τον αιφνιδίασε», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Τελ Αβίβ, Μπέντζι Σάου.

Κοντά στο λεωφορείο κινούταν όχημα που μετέφερε σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι, όταν αντιλήφθηκαν την επίθεση, κυνήγησαν τον δράστη, που προσπαθούσε να διαφύγει, τον πρόλαβαν σε κοντινό δρόμο και ένας από αυτούς τον πυροβόλησε στο πόδι και τον ακινητοποίησε. Συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η επίθεση εντάσσεται σε σειρά ανάλογων περιστατικών κατά τους τελευταίους μήνες, που χαρακτηρίζονται από την κλιμάκωση της έντασης στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ. Ο δράστης της επίθεσης είναι Παλαιστίνιος από το Τουλκάρεμ της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.