ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

«Οι πολίτες θα επιδείξουν ωριμότητα στις κρίσιμες εκλογές της Κυριακής»

Θα συνιστούσε κοινοτοπία να αναφέρει κανείς ότι στην πολιτική δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και άμεση επίλυση χρόνιων και συσσωρευμένων προβλημάτων. Στο πολιτικό νεφέλωμα όμως που κινείται μεταξύ ακατάσχετης παροχολογίας και συνωμοσιολογίας κανείς πρέπει να θυμίζει αυτονόητες αλήθειες και να προτάσσει τον φρέσκο αέρα της κοινής λογικής. Να θέτει τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση υπενθυμίζοντας σε τι σημείο βρέθηκε η χώρα το 2012 και σε τι σημείο είναι σήμερα: μια ανάσα πριν το τέλος του μνημονίου. Με κόστος και θυσίες αναμφίβολα, αλλά ζωντανή, και έχοντας κερδίσει το διεθνή σεβασμό όπως αποδεικνύουν τα 20 εκατομμυρίων επισκεπτών του τελευταίου έτους.

Άρα ο δρόμος που θα οδηγήσει σε μια νέα εποχή για τη χώρα έχει ήδη χαρτογραφηθεί και έχει δώσει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα: πίστη στις μεταρρυθμίσεις για ένα μοντέλο ευέλικτου και αποτελεσματικού κράτους προς όφελος του πολίτη, επιμονή σε υγιή οικονομικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας ασφαλές περιβάλλον φορολογίας και επιχειρηματικότητας και πλεονασματικούς προϋπολογισμούς. Το αντίθετο δηλαδή από τις φωνές που μας καλούν σε επιστροφή στο μοντέλο των δανεικών, λογικές που έφεραν τη χώρα σε σημείο κατάρρευσης. Η παραχολογία προς κάθε κατεύθυνση με μόνο σκοπό την άγρα ψήφων είναι ο εύκολος και τυχοδιωκτικός δρόμος. Ο δύσκολος δρόμος είναι εκείνος της αλήθειας και της αποφυγής ανεδαφικών εξαγγελιών, όπως συνειδητά έχει επιλεγεί από τη Νέα Δημοκρατία.

Είναι πια κοινός τόπος ότι το μοντέλο της παροχολογίας παραπέμπει σ’ ένα παρωχημένο μοντέλο αντίληψης για την πολιτική και έχει απαξιωθεί πανευρωπαϊκά από τις φιλοευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις. Η ανάσυρση και επίκλησή του από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους σε αυτές τις τόσο κρίσιμες για τη χώρα εκλογές, αποδεικνύει την ένδεια πολιτικού επιχειρήματος και σχεδίου ομαλής εξόδου από την κρίση αλλά την επιστράτευση πολιτικών πυροτεχνημάτων οι σπίθες των οποίων μπορούν να αναφλέξουν κάθε συντελεσμένη προσπάθεια ομαλοποίησης. Οι πολίτες το ξέρουν και το δήλωσαν, αναγνωρίζοντας την ανάγκη να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές και να επιτευχθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίες. Οι πολίτες έχουν την κοινή λογική και αντιλαμβάνονται ότι οι θυσίες και οι κόποι τους στήριξαν το έθνος στις δύσκολες στιγμές: για την πορεία του στο αύριο και όχι στο χθες.

Ο Γιώργος Κώτσηρας είναι δικηγόρος, διδάκτωρ Νομικής, υποψήφιος βουλευτής στην Περιφέρεια Αττικής (τ.Υπόλοιπο) με τη Νέα Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.